Artikel
29 okt '09
29 oktober '09
1 min

Uitkomst onderzoek zorg: verbeter arbeidsvoorwaarden

Medewerkers in de zorg noemen werkdruk, laag salaris en beperkte doorgroeimogelijkheden de meest negatieve aspecten van het werken in de zorg. Ook medewerkers die niet in de zorg werkzaam zijn noemen hoge werkdruk en laag salaris als redenen om een zorgberoep te mijden. Daarnaast wordt de werktijden door medewerkers buiten de zorg als negatief aspect genoemd.

Bijna negen op de tien medewerkers in de zorg vinden dat de arbeidsvoorwaarden verbeterd moeten worden om jongeren te interesseren in de zorg.

Dit blijkt uit een onderzoek naar het imago van werken in de zorg van ADV Market Research in opdracht van ABVAKABO FNV onder circa 2500 medewerkers in de zorg en daarbuiten.

Toch ervaren zes op de tien medewerkers het werken in de zorg als prettig en is circa tachtig procent van de zorgmedewerkers trots op hun werk. De inhoud van het werk wordt als zeer positief ervaren. Het contact met cliënten, voldoening van het werk en contact met collega’s zijn de meest genoemde positieve aspecten van het werken in de zorg.

Bron: Onderzoek “Imago (werken in de) zorg” door ADV Market Research in opdracht van ABVAKABO FNV.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.