Artikel
25 nov '11
25 november '11
2 min

Jaarcongres HRM 2012 boordevol talent

Een zeer boeiende, inspirerende dag, boordevol interessante en leuke sprekers met achtergronden die zeer divers waren. Dat was na afloop van het Jaarcongres HRM 2012 de conclusie. Op donderdag 24 november organiseerde Driessen speciaal voor haar relaties, het Jaarcongres HRM 2012 in Media Plaza te Utrecht. Het thema ‘Battle for Talent’ vormde deze dag de rode draad. Op basis van kennis en ervaringen gaven de sprekers de bezoekers meer inzicht in het begrip ‘Talent’.

De strijd om talent!
Directeur Jeroen Driessen opende de dag en gaf zijn visie op het fenomeen ‘Talent’. Het begrip is voor veel organisaties een actueel item. Het vinden en aantrekken van talentvolle hoogopgeleide medewerkers wordt de komende jaren steeds lastiger. Binnen enkele jaren gaan de zogenaamde babyboomers met pensioen en verlaten de arbeidsmarkt. Daartegenover staat dat starters op de arbeidsmarkt steeds schaarser worden. Toch hebben veel organisaties behoefte aan jonge, goed opgeleide medewerkers. De strijd om talent barst los!

Talentvolle sprekers
Gedurende de dag werden de aanwezigen geïnspireerd door sprekers als Bas Haring (schijver/filosoof), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Foppe de Haan (voetbalcoach) en Rob Urgert en Joep van Deudekom (cabaretiers). Zij gaven vanuit diverse achtergronden en invalshoeken hun visie op het begrip ‘Talent’.

Talentmanagement
Bezoekers van het Jaarcongres HRM 2012 weten nu hoe ze zich de komende jaren staande kunnen houden in de strijd om talent. Weet u dat ook? Indien u verder wilt sparren over dit onderwerp, schrijft u zich dan in voor de verdiepingsbijeenkomst talentmanagement. Kijk op www.driessenopleidingen.nl/talent voor meer informatie en het inschrijfformulier.

Ook volgend jaar organiseert Driessen weer het Jaarcongres HRM over een actueel thema binnen HR.