Artikel
22 dec '09
22 december '09
2 min

E-HRM sterk in opkomst

De dagelijkse werkzaamheden van de HRM-afdeling verschuiven. HRM-adviseurs besteden nu vaak nog veel tijd aan administratieve handelingen. In de nabije toekomst zal de nadruk echter meer liggen op advisering en beleid. Van leidinggevenden en medewerkers wordt verwacht dat administratieve HRM-taken efficiënter worden afgehandeld. Zo zal er meer tijd vrijkomen voor het bewaken en signaleren van HRM-aandachtspunten en het vergemakkelijken van het uitvoeren van het beleid. Het invoeren van E-HRM is een ideaal instrument om dit te bewerkstelligen en levert vaak verbeteringen, besparingen en tijdswinst op. Volgens onderzoek wil 40% van de HRM-afdelingen snel beginnen met E-HRM.

Bekend is dat nu vooral bedrijven met meer dan 400 werknemers e-HRM gebruiken, onder andere vanwege de lagere kosten werknemer. De meest gebruikte HR-tool is momenteel de HR-portal, binnen veel bedrijven een intranet of soortgelijk systeem. 63 procent van de organisaties maakt daar gebruik van. Vaak hangen er ESS- of MSS-elementen (Employee Self Service / Manager Self Service) aan die portals vast. Deze ESS/MSS-systemen worden door HR-afdelingen ook als veelbelovend beschouwd, gezien het feit dat maar liefst 51 procent van de organisaties hier de komende twee jaar mee wil beginnen.

Wilt u ook starten met E-HRM? Dan bent u bij Driessen op het juiste adres. Wij zijn dit jaar uitgekozen tot de beste E-HRM dienstverlener van 2009.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze afdeling Outsourcing.

Bron: P&O Actueel

Ad van Zutphen
Directeur Driessen