Artikel
29 mei '17
29 mei '17
2 min

Werving en selectie nog niet ‘anno nu’

De afgelopen jaren had de publieke sector voor de meeste functies te maken met een ruime arbeidsmarkt. De komende jaren ontstaat er een steeds krappere arbeidsmarkt. Niet alleen ICT-professionals en leraren wiskunde, maar over de brede linie zal deze krapte merkbaar zijn. Recruitment en employer branding is daarom een thema dat de komende jaren hoger op de prioriteitenlijst komt. Op dit moment is dit bij slechts 9% één van de drie belangrijkste thema’s. Bij slechts 2% het belangrijkste thema. In de overheid is het overigens bij maar liefst 19% één van de belangrijkste thema’s.

HRM doet werving het liefst zelf, maar twijfelt of ze dit wel kan

Maar liefst 77% geeft aan dat de organisatie werving en selectie het liefst zelf doet. Binnen de overheid is dit zelfs 88%. Een kleine 4%, in het onderwijs overigens 8%, doet de werving en selectie liever niet zelf. Desondanks denkt slechts 34% van de HRM’ers dat ze de competenties hebben om ‘recruitment anno nu’ op de juiste manier binnen de organisatie vorm te geven en uit te voeren.

Onderdeel van HRM-beleid en in samenwerking met marketing

De helft van de HRM’ers is ervan overtuigd dat employer branding in nauwe samenwerking met marketing opgepakt moet worden. Slechts 10% vindt van niet. Het verankeren van employer branding in het HRM-beleid kan ook op goedkeuring van 50% van de HRM’ers rekenen. Slechts 8% vindt dat dit niet thuishoort in het HRM-beleid. In de overheid is men hiervan significant meer overtuigd dan in de andere sector: maar liefst 63% vindt dat employer branding in het HRM-beleid hoort.

Gratis publicatie HRM Barometer

Meer lezen? Het volledige onderzoek staat in de HRM Barometer. Een publicatie met meer dan 100 pagina’s toegespitst op de belangrijkste HRM trends & ontwikkelingen voor overheid, onderwijs, zorg & welzijn en cultuur. Vraag de HRM Barometer kosteloos aan via Driessen Groep HRM barometer (laatste editie).

Pieter Philippart
Marketingadviseur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.