Artikel
4 nov '14
4 november '14
2 min

Talent Management verdient topprioriteit

Talent Management: de sleutel voor succes? In veel organisaties staat het onderwerp hoog op de agenda. Uit het jaarlijkse onderzoek  ‘HR-Trends 2014-2015’ van ADP bleek dat ook in 2015 39% van de organisaties zich gaat focussen op Talent Management. Waarom brengt Talent Management uw organisatie verder en welke stappen zijn hiervoor nodig?

Talent Management

Medewerkers blijven nu en in de toekomst het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Wanneer een medewerker zich kan ontwikkelen binnen uw organisatie, productief is en zich betrokken voelt bij uw organisatie zal dit uiteindelijk ook voor de organisatie positieve effecten hebben. Hierbij kunt u denken aan een lager ziekteverzuim en meer tevreden medewerkers.

Ontdek het talent

Maar heeft uw organisatie de talenten van medewerkers voldoende in kaart gebracht? Om talenten optimaal te benutten is het van belang het talent in een organisatie allereerst zichtbaar te maken en te herkennen. Vervolgens kunt u deze kwaliteiten verder gaan benutten. Hierbij kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een Persoonlijk Ontwikkelplan en een gesprekkencyclus. Op deze manier is zowel de leidinggevende als de medewerker sterk betrokken in dit proces.

Ontwikkel het talent

Bij het ontwikkelen van talent is het allereerst van belang het zelfbewustzijn van de talenten te vergroten, zodat medewerkers zich bewust zijn van de bijdrage die zij kunnen leveren. Veel kennis en ervaring is al aanwezig in uw organisatie. Door middel van kennisdeling binnen uw organisatie kunt u deze kennis nog meer benutten.

Laat het talent renderen

Het inzetten van Talent Management vindt al plaats in 92% van de Nederlandse organisaties. Echter betrekt maar 21% van de Nederlandse organisaties dit proces op de organisatiestrategie. Let bij het ontwikkelen van talenten daarom op de bedrijfsdoelen en bepaal samen met het MT de doelen voor ontwikkeling. Talent wordt pas echt rendabel wanneer er een afstemming plaatsvindt tussen de individuele capaciteiten en de ambities van uw organisatie. Laat hierbij elke medewerker tot zijn recht komen en geef talent de ruimte. Want talenten zijn een gave, maar het ontwikkelen en juist inzetten van deze talenten bepaalt het succes!

Bronnen: Tulsie

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.