Artikel
26 jan '16
26 januari '16
2 min

Publieke zaak en ‘insourcing’ bepalend voor de digitale wereld

Als we de verhalen moeten geloven dan wordt 2016 het jaar dat de overheid kiest voor een digitale innovatie. Digitaal gaan heeft een ongekende maatschappelijke potentie in onderwijs, toegankelijkheid van overheidsorganen en transparantie in regelgeving en bestuur.

Nummer 7

Uit een onderzoek van Frankwatching.com naar trends die de digitale wereld in 2016 bepalen staat de publieke sector op nummer 7. Een belangrijke factor in deze voorspelling is dat de sector nu verder is in het bewustwordingsproces. Men ziet de noodzaak van een digitale transformatie steeds meer in. Daarnaast zien we een jongere generatie de arbeidsmarkt betreden en dat leidt logischerwijs tot een versnelling in innovatie. Wanneer de publieke sector inspeelt op de digitale innovatie heeft het de potentie om effectiever en toegankelijker te worden.

Insourcing

Opvallend is dat op nummer 3 ‘insourcing’ staat vermeld. Hieronder verstaat men het aantrekken van talent op het gebied van ontwerp en ontwikkeling in software. Een trend die bij meerdere onderzoeken hoog in het vaandel staat. De trend is bepalend, omdat door creativiteit en een sterke propositie men razendsnel kan inspelen op een snel veranderende werkomgeving. Het aantrekken en behouden van talent is hierdoor een belangrijke pijler voor organisaties om bedrijfsdoelstellingen op lange termijn te behalen. Daarnaast wordt specifiek technisch talent steeds schaarser en met de vergrijzing op komst voelen organisaties de druk toenemen.

Rol HR

HR speelt een sleutelrol in het behouden en aantrekken van talent. De zogenoemde “War-on-Talent” vereist echter meer creativiteit. Steeds vaker ziet men hierin een samenwerking met facility management. De nieuwe generatie is op zoek naar inspirerende werkgevers met voortreffelijke faciliteiten en innovatie in technische ondersteuning. Kortom, er liggen volop kansen voor HR om op deze twee trends in te spelen. Daarbij is het essentieel om niet alleen te kijken naar de klassieke HR processen, maar ook samen te werken met facility management en IT. Wanneer deze krachten gebundeld worden kan men een verschil maken in de snel veranderende omstandigheden.

Bron: Frankwachting.com en Pulse

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.