Artikel
22 okt '13
22 oktober '13
2 min

Modernisering NVP sollicitatiecode

De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP) heeft haar sollicitatiecode geactualiseerd. De sollicitatiecode is in overeenstemming gebracht met de werving en selectie van deze tijd.

De sollicitatiecode
De NVP wil met de sollicitatiecode een norm bieden voor een transparante en eerlijke werving- en selectieprocedure. Vooral in tijden van een slechte arbeidsmarkt is het van belang dat een sollicitant goed behandeld wordt. Het is niet verplicht om als organisatie de sollicitatiecode toe te passen, maar de code wordt wel gezien als een aanvaarde norm voor een correct verloop van een sollicitatieprocedure. Indien een organisatie zich niet aan de sollicitatiecode houdt, kan er wel een klacht worden ingediend bij de NVP. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend, omdat de sollicitatiecode niet wettelijk is geregeld.

De wijzigingen

  • Het gebruik van social media in werving- en selectieprocedures heeft een plaats gekregen in de normstelling.
  • Bewustwording bij kandidaten en wervende organisaties dat wat op internet over een kandidaat of zijn verleden staat niet altijd juist is.
  • De klachtenprocedure is aangescherpt. Er is een mogelijkheid gecreëerd om naast de reeds bestaande mogelijkheid om aanbevelingen te doen, ook disciplinaire maatregelen te treffen. Voornamelijk geldt dit voor organisaties die de NVP sollicitatiecode gebruiken voor hun werving- en selectieproces.

Download de vernieuwde NVP sollicitatiecode

Bron: P&O actueel

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.