Artikel
13 mei '11
13 mei '11
2 min

Jonge talenten moeilijk te vinden en binden

Het wordt steeds moeilijker voor de overheid om jonge talenten aan te trekken en aan zich te binden. Door de bezuinigingen worden de kansen om goede mensen binnen te halen verkleind. Meer dan de helft van de ambtenaren bij het rijk, provincies en gemeenten vrezen voor een uittocht van talent binnen de overheid.

De overheid moet massaal bezuinigen. Waar deze bezuinigingen precies vallen is echter nog niet geheel inzichtelijk. Ambtenaren ervaren hierdoor een verminderde baantevredenheid en baanonzekerheid. Ook de werksfeer heeft hieronder te lijden. Voor jongeren die op zoek zijn naar een baan zijn dit belangrijke zaken waarop zij hun keuze baseren. Zij kiezen niet snel voor een functie die hen onzekerheid biedt, maar kiezen eerder voor een functie binnen het bedrijfsleven.

Verwacht wordt dat de bezuinigingen op de lange termijn meer geld kosten dan ze op de korte termijn opleveren. Het takenpakket van de ambtenaren wordt namelijk niet aangepast. Men blijft dezelfde werkzaamheden uitvoeren, alleen met minder mensen, middelen en geld. De kwaliteit van het werk vermindert, het werkklimaat verslechterd en nieuw personeel is lastig te vinden. Bovendien stroomt de expertise binnen de overheid weg. De komende jaren zullen de specialisten die nu wegbezuinigd worden als externen ingehuurd worden. Wellicht de talenten die de overheid nu moet laten lopen…

HR Talent Award 2011
Het belang van de instroom van talenten in de arbeidsmarkt is duidelijk. Dat geldt uiteraard ook voor de HR-talenten in Nederland. Driessen organiseert dit jaar voor de derde keer de HR Talent Award.  Jonge talenten die denken en doen in HRM maken kans om hét nieuwe HR Talent te worden! Kent u iemand die deze titel verdient of ben je zelf hét HR Talent van 2011? Meld je dan snel aan en maak kans op €2.500,-!

Bron:
inoverheid.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.