Dossier

Prinsjesdag

Prinsjesdag vindt ieder jaar plaats op de derde dinsdag van september. Koning Willem-Alexander spreekt de Troonrede uit en opent zo het nieuwe werkjaar van de Eerste en Tweede kamer. In de Troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar.

De minister van Financiƫn gaat vervolgens met het welbekende koffertje naar de Tweede Kamer om daar de Miljoenennota en de Rijksbegroting aan te bieden.

Deze nieuwe plannen hebben gevolgen voor iedereen in Nederland. Zowel voor werkgevers als werknemers. Wat verandert er voor HR en specifiek voor de publieke sector? Wat kunnen we verwachten op het gebied van werk en inkomen? Wat verandert er specifiek voor de overheid, het onderwijs en de zorg? Wij vatten het ieder jaar samen in een artikel naar aanleiding van Prinsjesdag, speciaal voor HR en de publieke sector.

Niet alleen voor HR, maar ook voor salarisexpert hebben de kabinetsplannen gevolgen. Hoe staat het met de koopkracht in Nederland en welke maatregelen neemt het kabinet? Denk aan wijzigingen in ouderenkorting, arbeidskorting en de algemene heffingskorting. Ook worden de premiepercentages voor werknemersverzekeringen opnieuw vastgesteld. Een artikel met een samenvatting van wat er verandert voor de personeels- en salarisadministratie is hieronder terug te vinden.