Artikel
11 jan '12
11 januari '12
2 min

Verdiepingsbijeenkomsten Talentmanagement op 2 en 7 februari 2012

Talentmanagement is hot. Dat is ook begrijpelijk want in een toekomstige krappere arbeidsmarkt zul je iedere medewerker hard nodig hebben. En dan snijdt het mes van twee kanten wanneer de medewerker het werk doet waar zijn passie en talent liggen. Voor de medewerker een perfecte werkomgeving en voor de organisatie een gemotiveerde medewerker. Los van de gewijzigde arbeidsmarkt zien we ook dat jongere generaties meer waarde hechten aan persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever die hen dus weet aan te trekken en binnen te houden is spekkoper. En hoe kun je dat beter doen dan medewerkers aan te spreken op hun talenten en passie?

Competentiemanagement of talentmanagement?

De laatste jaren is competentiemanagement in opkomst. Organisaties formuleren organisatie-, afdelings- en functiecompetenties, afgeleid van de uitgangspunten van het strategisch beleid van de organisatie: waar gaan we als organisatie heen en wat moeten onze mensen daarvoor in huis hebben. Daar is niets mis mee. Het wordt echter nog effectiever (én prettiger) voor medewerker en organisatie wanneer dit gepaard gaat met de ontwikkeling en de inzet van het talent van de medewerker. Zeker wanneer daar ook zijn passie ligt. Daar ligt de uitdaging voor organisaties de komende tijd: de organisatie qua cultuur en structuur zodanig inrichten dat zowel de organisatiedoelstellingen worden gehaald als de talenten en passie van de medewerkers benut worden.

Aan de slag met talent!

In november 2011 hebben we op ons jaarcongres het thema “talent” centraal gesteld door gerenommeerde sprekers vanuit diverse hoeken hun visie daarop te laten geven. Graag gaan we begin februari 2012 met u wat dieper op dit thema in. Wat is talent, wat is talentmanagement, hoe ontwikkel je talent of schep je randvoorwaarden hiervoor? En hoe kan ik er in mijn eigen organisatie mee aan de slag? Een klein gedeelte theorie, sprekers uit organisaties die een vorm hebben gevonden om talent te laten bloeien en daarna zelf aan de slag met uw collega-deelnemers. Bij thuiskomst heeft u een inspirerende dag gehad én voldoende handvatten om ook in uw eigen organisatie talentmanagement vorm te geven. Wanneer u het talent heeft om goede workshops niet te laten schieten, dan adviseren wij u om u in te schrijven voor een van de twee bijeenkomsten.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.