Artikel
15 sep '11
15 september '11
2 min

Talentma­na­ge­ment binnen Nederlandse organisaties kan beter

Nederlandse bedrijven zijn niet goed in het behouden van talent, zo blijkt uit een onderzoek van Mercer. Uit het onderzoek onder 1.800 medewerkers bleek dat minder dan de helft (42%) denkt dat hun organisatie in staat is om talent te behouden. Slechts 45% geeft aan zijn of haar persoonlijke doelstellingen op langere termijn te kunnen behalen en 52% is van mening dat interne doorgroeimogelijkheden goed geregeld zijn. Een grote verdeeldheid over het talentmanagement dus.

Coachende managers en trainingen
In de carrièreplanning speelt de manager een belangrijke rol. Met name de coachende rol is belangrijk voor ontplooiing van talenten. Echter geeft maar 42% aan dat hun manager een actieve rol speelt en 40% geeft aan een coachende manager te hebben. Naast een coachende manager speelt de mogelijkheid tot opleidingen en trainingen een belangrijke rol. Minder dan de helft (49%) geeft aan dat hier actief op gestuurd wordt.

Jaarcongres HRM, Battle for Talent!
Op 24 november 2011 organiseert Driessen HRM_Payroll in Media Plaza te Utrecht de tweede editie van het Jaarcongres HRM. Een ‘goed bekend event’ voor relaties van Driessen waarin men wordt meegenomen in een dag vol met ‘talentvolle inspiratie’.  De bijzondere gastsprekers verzorgen op basis van de eigen ervaringen lezingen over het fenomeen ‘talent’. Want wat is talent? Hoe ontstaat het? Waar is talent voor nodig? Op deze en andere vragen krijgt u tijdens het Jaarcongres HRM antwoord.

Uitreiking HR Talent Award
De HR Talent Award is dé award voor HR talenten. Tijdens het Jaarcongres HRM op donderdag 24 november komen de finalisten samen en wordt tijdens de feestelijke uitreiking de winnaar van de titel HR Talent 2011 bekend gemaakt.

U kunt zich aanmelden voor het Jaarcongres HRM. Ben er snel bij, want vol is vol!

Bron: NU.nl