Artikel
6 apr '12
6 april '12
2 min

Misvatting rondom de werkkostenregeling

Werkgevers kunnen van 1 januari 2011 tot en met 31 december 2013 jaarlijks kiezen voor toepassing van de werkkostenregeling of continuering van het oude regime van vrije vergoedingen en verstrekkingen. Uit onderzoek blijkt dat zo snel mogelijk overstappen op de werkkostenregeling voor een groot aantal werkgevers voordelig is.

Veel werkgevers zijn echter huiverig om over te stappen op de werkkostenregeling uit vrees dat deze veel duurder is dan het oude regime. Dit blijkt in veel gevallen onterecht.

Vergoedingen

Via de werkkostenregeling krijgt een aantal werkgevers meer ruimte om onbelaste zaken te verstrekken en te vergoeden. Via een cafetariamodel kan het zo zijn dat de werkgever niets extra’s betaalt en de werknemer er netto op vooruit gaat. Bepaalde kosten, zoals bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten, zijn namelijk belastingvrij te vergoeden. Let wel, de voorwaarden waaronder de kosten belastingvrij te vergoeden zijn zullen met invoering van de werkkostenregeling enigszins veranderen. De vraag of de werkkostenregeling voordelig of nadelig is, kan alleen maar beantwoord worden door een juiste vergelijking te maken tussen beide regelingen.

Gunstiger

Voor veel werkgevers en het merendeel van onze klanten blijkt de werkkostenregeling gunstiger uit te pakken dan vooraf werd gedacht. Ongeveer de helft van de werkgevers wil uiteindelijk zo snel mogelijk op de werkkostenregeling overstappen.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.