Artikel
20 dec '10
20 december '10
2 min

Waterschappen vernieuwen arbeidsvoor­waarden

Ambtenaren van de waterschappen krijgen vanaf 2012 een individueel keuzebudget, waardoor onder meer de vakantietoeslag en eindejaarsuitkering flexibel kunnen worden uitgekeerd. In het bedrijfsleven al bekend, maar nieuw binnen de overheid. Wat zijn de redenen voor dit besluit?

Het individueel keuzebudget houdt in dat werknemers niet langer afhankelijk zijn van hun werkgever wanneer zij hun vakantietoeslag krijgen uitgekeerd, een eindejaarsuitkering of levensloopbijdragen. De verschillende regelingen worden samengebracht in één budget. Dit totale bedrag wordt automatisch verdeeld over de twaalf maanden, en zal tegelijk met het salaris worden uitgekeerd.

Wanneer werknemers zelf geen actie ondernemen, krijgen zij elke maand eigenlijk een hoger salaris. Dat kan oplopen tot zo’n 14 procent meer. Maar werknemers kunnen er ook voor kiezen om het budget uit te laten keren wanneer zij dat willen.

Tijd om te moderniseren
Door de nieuwe CAO-regeling hoeven de ambtenaren niet meer tot mei te wachten voor ze hun vakantietoeslag ontvangen. ‘Het is logisch dat je zelf zeggenschap hebt over datgene waar je recht op hebt,’ verklaart Anselma Zwaagstra, vakbondsbestuurder bij CNV Publieke Zaak. ‘Omdat lang niet iedereen zijn vakantietoeslag ook daadwerkelijk gebruikt voor zijn vakantie, mensen ook in december op vakantie gaan of er een wasmachine van kopen, is de tijd ernaar om deze arbeidsvoorwaarden te moderniseren’, aldus Zwaagstra.

Het gaat bij de vernieuwde arbeidsvoorwaarden vooral om de flexibiliteit, wat past in de huidige cultuur van het nieuwe – meer flexibele – werken. Zwaagstra: ‘Bedrijven als KPN en ANB Amro maken al gebruik van dit systeem en ik ben er ook groot voorstander van. Ik vind het belangrijk dat de waterschappen een aantrekkelijke werkgever blijft, ook voor jonge mensen, en dan is het belangrijk om dit soort regelingen te moderniseren.’

Bron: inoverheid.nl