Thema

Goed werkgeverschap

Werkgevers worden door de wet verplicht zich als goed werkgever te gedragen. Maar steeds meer organisaties in de overheid, het onderwijs en de zorg willen hierin een stap verder gaan. Want goed werkgeverschap draagt bij aan het succes van de organisatie en aan gelukkige medewerkers.

Een definitie van goed werkgeverschap

Wanneer medewerkers graag voor je werken en nieuwe mensen graag bij je willen komen werken heb je als werkgever een goed imago. Een goede werkgever wordt en ben je niet zomaar. Het gaat verder dan wat de wet voorschrijft bij het zijn van een goed werkgever.

Het draait namelijk om zorgen voor je medewerkers en de mens centraal stellen. Het stimuleren van duurzame inzetbaarheid van medewerkers, het uitbetalen van een passend salaris, het eventueel ondersteunen in de werk-privébalans en het bieden van een veilige werkomgeving zijn de basisbeginselen bij het zijn van een goed werkgever.

Gelukkige medewerkers

Goed werkgeverschap zorgt voor gelukkige medewerkers en draagt bij aan het succes van de organisatie. Daarop volgt dat organisaties met gelukkige medewerkers beter presteren, een lager ziekteverzuim hebben en minder verloop.

Gelukkig ben je als HR-professional niet alleen verantwoordelijk voor gelukkige medewerkers. Samen met directie en leidinggevenden is continu werken aan goed opdrachtgeverschap een must.

Beste werkgever

Alleen rekening houden met de verplichtingen die je hebt als werkgever met betrekking tot goed werkgeverschap is niet meer voldoende. Het gaat verder dan dat. Weet je dit thema goed vorm te geven en eigen te maken als organisatie dan word je misschien wel de beste werkgever.

Artikelen van Trends in HR over onder andere goed werkgeverschap in je mailbox ontvangen?

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF