Artikel
13 nov '14
13 november '14
2 min

CAO Provincies: ambtenaren unaniem achter principeakkoord

Ambtenaren die bij de provincie werken hebben na twee jaar weer een Cao Provincies. 94% van de geraadpleegde leden van de Abvakabo schaarden zich achter het onderhandelingsresultaat. Dat betekent onder meer een structurele loonstijging, een eenmalige uitkering en een aantal andere afspraken.

Onderhandelingsresultaat Cao Provincies

Het akkoord betekent onder meer een structurele loonstijging van 2% per 1 januari 2015 en 1% per 1 juli van hetzelfde jaar. In de kalendermaand waarin de nieuwe Cao Provincies definitief wordt bekrachtigd, wordt eenmalig een bruto uitkering gegeven van 450 euro voor voltijders, deeltijders krijgen dit naar rato. Het IPO-bestuur heeft inmiddels ingestemd met de nieuwe cao voor de provincies. Eerder hadden ook de leden van CNV Publieke Zaak en CMHF dat al gedaan. De cao geldt voor de periode 1 juni 2012 tot 1 januari 2016.

Provinciehuizen bezocht

De vakbond heeft in de afgelopen periode alle provinciehuizen bezocht om tekst en uitleg te geven over het akkoord en om ambtenaren de kans te geven om hun vragen te stellen. Enkele weken geleden kwamen de werkgevers en vakbonden al tot een akkoord, nu een ruime meerderheid van de provincieambtenaren goedkeuring heeft gegeven staat er niets meer in de weg.

Financieel achtergebleven

José Meijer, cao-onderhandelaar van Abvakabo FNV, is erg tevreden dat zo’n ruime meerderheid voor onderhandelingsresultaat heeft gestemd. ‘Ruim twee jaar zonder cao is wel genoeg. Gelukkig krijgen ze met deze cao er in totaal 3% structureel loon bij. Ik ben ook erg blij met de afspraken om meer jongeren en arbeidsgehandicapten een kans te geven op de werkvloer.’

 

Bron: Binnenlands Bestuur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.