Artikel
4 nov '14
4 november '14
2 min

Leeftijdsdiscriminatie van ouderen op de arbeidsmarkt

Zoals u weet is de pensioenleeftijd verhoogd naar 67 jaar, en dit heeft gevolgen voor de arbeidsmarkt. Oudere medewerkers moeten langer actief blijven, maar willen werkgevers deze medewerkers ook binnen de organisatie? Of gaat de voorkeur uit naar jonge(re) medewerkers? Om oordelen over competenties van verschillende generaties in kaart te brengen, heeft het CBS onderzocht hoe er in Nederland wordt gedacht over jongere en oudere medewerkers. 

Consensus

Er zijn een aantal competenties waarover verschillende generaties hetzelfde denken. Zo vindt 83 procent van de ondervraagden dat jongeren beter om kunnen gaan met nieuwe technologieën. Een groot deel, 73 procent, vindt dat jongeren ook meer open staan voor opleiding en ontwikkeling. Over oudere medewerkers wordt door 70 procent aangegeven dat ze duurder zijn dan jongere medewerkers.

Verdeeldheid

Over andere competenties zijn de meningen meer verdeeld. Een voorbeeld hiervan is loyaliteit; 52 procent vindt dat oudere medewerkers het meest loyaal zijn, maar 34 procent vindt dat hier helemaal geen verschil in is tussen jongeren en ouderen. Deze verdeeldheid zie je ook terug bij de competentie nauwkeurigheid. Zo is 52 procent van mening dat deze eigenschap vooral op oudere medewerkers van toepassing is, terwijl 34 procent vindt dat jonge medewerkers net zo nauwkeurig zijn.

Leeftijdsinvloeden

Uit het onderzoek blijkt dat de leeftijd van de respondent een grote rol speelt op de manier waarop competenties van verschillende generaties worden beoordeeld. Jongeren, in de leeftijd van 18 tot 35 jaar, beoordelen  de competenties van jongeren over het algemeen positiever dan de competenties van ouderen. Bij ouderen,  in de leeftijd vanaf 55 jaar, is dit juist andersom. Jongeren vinden de eigen generatie het meest flexibel, terwijl ouderen deze competentie bij meerdere generaties vinden passen. Ook bij productiviteit zien de meeste ouderen geen verschil in generaties. Jongeren vinden over het algemeen de eigen groep het meest productief. Bij de competentie stressbestendigheid is het omgekeerd; jongeren vinden zowel jong als oud stressbestendig, terwijl ouderen vooral vinden dat de eigen generatie deze competentie goed beheerst.

Kwaliteiten benutten

Weet u hoe medewerkers binnen uw organisatie over elkaar denken? Ik denk dat, wanneer de kwaliteiten van alle medewerkers optimaal ingezet en benut worden, er een optimale situatie gecreëerd wordt. Stimuleer dus de kwaliteiten en laat generaties doen wat ze goed kunnen!

Bron: CBS

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.