Artikel
22 jul '10
22 juli '10
3 min

Beweging in de arbeidsmarkt benadrukt belang flexibele schil

De crisis heeft duidelijk zijn sporen nagelaten in de Nederlandse economie, maar lijkt nu over zijn diepste punt heen te zijn. Verschillende branches laten weer positieve resultaten zien en voor het eerst sinds de zomer van 2008 is de werkloosheid afgenomen. Uit diverse berichten blijkt dat ondernemers verwachten dat de economie in het tweede kwartaal van 2010 verbeterd.

Waar bedrijven enige tijd geleden nog bezig waren met ontslagprocedures, staat de uitbreiding van het personeelsbestand nu weer op de agenda’s. Daarbij is een duidelijk trend te signaleren, in plaats van een vast personeelsbestand kiezen steeds meer bedrijven ervoor om een flexibele schil om zich heen te creëren. Bedrijven die snel hun arbeidsvoorraad aan (hebben) kunnen passen aan de vraag uit de markt (zowel uitbreiding als inkrimping), laten ook de meeste gezonde cijfers zien.

1 op 3 werknemers flexibel
Het UWV heeft naar aanleiding van eigen onderzoek geconcludeerd dat het percentage werknemers in de flexibele schil de afgelopen 4 jaar gestegen is naar 34%. 1 op de 3 werknemers behoren dus tot de flexibele schil in Nederland. Zij werken niet alleen als uitzendkracht, maar ook als ZZP-er, gedetacheerde, payrollkracht en via een tijdelijk contract (zonder intentieverklaring tot verlenging).

De uitbreiding en veranderende samenstelling van de flexibele schil vragen om kennis van zaken op HR-gebied. De vakbonden zijn bijvoorbeeld geen voorstander van structurele flexibele arbeid, ondanks het feit dat dit de werkgelegenheid ook kan stimuleren doordat bedrijven tijd en geld besparen via de inzet van flexibele arbeid.

Flexibiliteit in de praktijk; payrolling
Een goed voorbeeld van een flexibele arbeidsvorm die zeker in de non-profit sector sterk in populariteit toeneemt is payrolling. Voor de werkgever zijn de voordelen: beperking van financiële en arbeidsvoorwaardelijke risico’s op het gebied van WW (wachtgeld), ziekte, ontslag. Daarnaast zorgt payrolling voor een forse reductie in de administratieve ‘rompslomp’ die gepaard gaat met de specifieke aspecten van flexibele arbeid. Driessen gaat echter op het gebied van payrolling nog een stap verder. Als eerste payroll-organisatie van Nederland is Driessen direct aangesloten bij het ABP, het pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs. Mede hierdoor kunnen payroll-krachten uitstekende arbeidsvoorwaarden geboden worden die nauwelijks verschillen met die van eigen medewerkers. Dit  maakt het voor werkgevers mogelijk de beste mensen uit de arbeidsmarkt op een flexibele manier aan zich te binden.

Specialistische kennis; tijdelijk inkopen in plaats van standaard in huis
Naast payrolling kan specialistische kennis ook een reden zijn om beroep te doen op de flexibele schil. Als uw eigen salarisadministrateur bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof gaat, wilt u een specialist die tijdelijk haar taken over kan overnemen. Ook kan een complex project om extra ondersteuning vragen. In dat geval is de inzet van een HRM of PSA-consultant vaak zeer welkom.

De mogelijkheden om de flexibele schil voor uw organisatie verder vorm te geven en te optimaliseren zijn te uitgebreid om in één bericht te behandelen. Mocht u daar meer informatie over willen hebben, dan kunt u contact opnemen met Michel van Hoeij (manager payroll) of Nico op de Laak (manager consultancy) via 0492 – 50 66 66. Mailen kan ook naar michel.vanhoeij@driessen.nl of naar nico.opdelaak@driessen.nl.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.