Branded
13 jul '23
13 juli '23
3 min

Vinden, binden en boeien van talent in een krappe arbeidsmarkt

In een competitieve arbeidsmarkt is het aantrekken van de juiste mensen van groot belang. Maar het behouden van deze talenten is net zo belangrijk. Het gaat niet alleen om het aanbieden van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en salarissen. Maar juist ook om het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers zich gewaardeerd en gemotiveerd voelen om te groeien en bij te dragen aan de organisatie.

In een schaarse arbeidsmarkt wordt het vinden van talent een steeds grotere opgave. De ene organisatie heeft meer moeite met het vinden van kandidaten dan de andere. Niet verwonderlijk dus dat talenten steeds vaker gevonden willen worden en minder vaak zelf op zoek gaan naar die passende baan.

De tijd dat een vacature plaatsen dé oplossing was om je personeelsbestand kwalitatief en duurzaam ingevuld te krijgen is voorbij. Dat betekent dat organisaties zelf actief de kandidaten moeten benaderen. Zowel in online cv-databases, als op platformen zoals LinkedIn.

Kijk verder dan de werkervaring

Daar komt bij dat kandidaten eerst online kijken op welke wijze de potentiële nieuwe werkgever zich presenteert. Hoe ziet het werkgeversmerk van deze organisatie eruit? Wat vertellen collega’s over het werken bij de organisatie, wat is de cultuur en wat zijn de échte verhalen? En hoe mooi zou het voor de organisatie zijn als een kandidaat zich presenteert niet alleen door middel van ervaring, maar ook door zijn skills, talenten en drijfveren? Immers, het duurzaam kunnen genieten van een medewerker gebeurt dáár waar het voor de nieuwe medewerker mogelijk is zich verder te ontwikkelen. En daarvoor is meer nodig dan alleen werkervaring.

Ontdek de geheimen van innovatief talentmanagement

Wil jij meer weten over het op een vernieuwende manier vinden, binden en boeien van medewerkers? Op donderdag 5 oktober organiseert Jeij, in samenwerking met Reijn, Haert en MyTalentBoard het gratis event ‘Ontdek de geheimen van innovatief talentmanagement’.

Luister naar keynote speaker drs. Wim Davidse, trendwatcher en arbeidsmarktexpert, terwijl hij de nieuwste ontwikkelingen, trends en innovaties bespreekt en hun impact op het aantrekken, behouden en betrekken van medewerkers analyseert. Leer tijdens de break-out sessies hoe strategische personeelsplanning en effectieve employer branding cruciaal zijn in het vinden, boeien en binden van waardevolle medewerkers in de competitieve arbeidsmarkt van vandaag. En krijg inzichten, tips en best practices van onze experts om je te helpen navigeren door de complexiteit van de huidige arbeidsmarkt.

Meld je hier kosteloos aan

Over Jeij

Recruitmentbureau Jeij draagt bij aan het aantrekken en behouden van talent en helpt organisaties om hun personeelsbestand op kwalitatieve en duurzame wijze in te vullen.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 1.6 / 2. Aantal stemmen 5

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.