Artikel
21 aug '17
21 augustus '17
2 min

Vakantiedag over? Al aan doneren gedacht?

Steeds meer organisaties willen een steentje bijdragen aan de maatschappij en het milieu. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) krijgt dan ook nog steeds de nodige aandacht. Dat kan op grote maar ook op kleinere schaal veel betekenen. Zo kunnen medewerkers via UNICEF een vakantiedag doneren en daarmee kinderen wereldwijd aan poliovaccinaties, schoon drinkwater of schoolspullen helpen.

MVO en MBO

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat een integrale visie centraal met samenhangende aandacht voor People, Planet en Profit. Het is dus een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet).

Als onderdeel van MVO wint ook het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) terrein. MBO richt zich met name op activiteiten die organisaties in de samenleving opzetten of ondersteunen ten behoeve van maatschappelijke doelen; dat kan heel lokaal zijn, tot nationaal of zelfs internationaal. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld financiële middelen bieden, maar denk ook aan kennis, contacten, apparatuur of tijd van hun medewerkers.

Vakantiedagen doneren via UNICEF

“Ook op kleinere schaal kunnen werkgevers en vooral ook medewerkers een bijdrage leveren”, licht UNICEF hun campagne toe. “93 miljoen, dat is het aantal opgespaarde vrije dagen in de Nederlandse markt. Met de waarde van al die vrije dagen zouden wij natuurlijk onvoorstelbaar veel kinderen kunnen helpen.” Via UNICEF | geef-een-dag kunnen medewerkers een vakantiedag doneren en daarmee kinderen steunen. Al zestig organisaties geven hun medewerkers deze kans om vrije dagen uit te laten betalen aan UNICEF. Een dag die anders zou komen te vervallen, die ze best kunnen missen of die ze met een goed gevoel doneren.

Een gedoneerde vrije dag is goed voor:

  • schoolspullen voor zestien kinderen;
  • hulp voor twee ernstig ondervoede kinderen;
  • poliovaccinaties voor 205 kinderen;
  • een jaar lang schoon drinkwater voor elf kinderen.

Zo zetten UNICEF, werkgevers en medewerkers in Nederland, zich met geef-een-dag samen in voor kinderen wereldwijd. Wil je meer weten? Kijk op de website van Unicef.

Monetta Driessen
HR-redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.