Artikel
3 dec '14
3 december '14
2 min

Slechte dag werknemer betekent ongezond eten

De stemming van een werknemer beïnvloedt de kwaliteit van zijn lunch. Onderzoek van Gaviscon onder 2000 Britse werknemers laat dit zien. Als een werknemer een slechte dag op het kantoor heeft, eet hij eerder slecht en ongezond. Het tegenovergestelde gebeurt als hij zich goed voelt. Dan kiest hij voor een gezonde lunch, zoals een salade of een caloriearm broodje.

Humeur beïnvloedt lunch

Meer dan driekwart van de deelnemers (77 procent) aan het onderzoek vindt dat hun stemming op kantoor ‘absoluut’ invloed heeft op het eten dat ze kiezen tijdens de lunch. De helft van de respondenten zegt een gezonde lunch te nemen op een ‘vrolijke’ dag.

Excuus voor ongezond eten

Van de 2000 respondenten geeft 54 procent aan de ‘gezonde plannen’ die zij hadden voor de lunch te negeren op een slechte dag. Ze nemen dan in plaats van sushi en salades een pizza of hamburger. Zeven op de tien deelnemers geeft ook aan dat een slecht humeur een excuus is voor ongezond eten.
Hoe slechter de stemming hoe ongezonder het eten, beweert 45 procent van de deelnemers.

280 euro

In een jaar eet een werknemer gemiddeld 38 keer ongezond vanwege een slecht humeur. Aan dat eten is hij bijna 222 British Pound Sterling (280 euro) kwijt. De respondenten selecteren zo’n vier maaltijden per week op basis van hun stemming blijkt verder uit het onderzoek.

Geen lunch

Een op de drie respondenten beschrijft hun werklunches als ‘vet’, terwijl 45 procent stelt dat hun normale lunch ‘behoorlijk gezond’ is. Ook blijkt uit het onderzoek dat de deelnemers gemiddeld zes minuten besteden aan hun lunch. Verder eten ze gemiddeld drie keer per week achter hun bureau. Een zorgwekkende 14 procent van de respondenten luncht helemaal niet, omdat ze ‘gewoon’ de tijd missen om te eten.

Bronnen: NU.nl, Daily Mail

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.