Artikel
15 mrt '12
15 maart '12
2 min

Negen opmerkelijke arbeidsvoorwaarden

De eerste collectieve arbeidsovereenkomst in de Nederlandse geschiedenis dateert uit 1894. Sindsdien hebben vele CAO’s en arbeidsvoorwaarden de revue gepasseerd. In de geschiedenis van arbeidsvoorwaarden komen zo nu en dan opzienbarende gebeurtenissen voorbij. Wist u bijvoorbeeld dat veldwachters in de 19e eeuw werden betaald in spek en granen en dat het getrouwde vrouwen tot 1955 verboden was om in overheidsdienst te werken?

Arbeidsvoorwaarden Courant
Deze en vele andere opmerkelijke arbeidsvoorwaarden hebben wij gebundeld in een speciale Arbeidsvoorwaarden Courant. Hierin worden onder andere speciale arbeidsvoorwaarden voor vijftig-plussers in een Duitse autofabriek en bijzondere premies voor Griekse ambtenaren toegelicht. Daarnaast informeren wij u over de geschiedenis van de Nederlandse CAO door de jaren heen.

Ontwikkelingen
Het zal u niets verbazen dat sinds de eerste CAO in 1894 er op het gebied van arbeidsvoorwaarden het een en ander is veranderd. Vandaag de dag volgen CAO-wijzigingen elkaar zelfs zo snel op dat het steeds moeilijker wordt van alle veranderingen op de hoogte te blijven. Voor een compleet overzicht van de actuele CAO die binnen uw organisatie geldt heeft Driessen daarom RAP ontwikkeld.

Actueel HRM-kennissysteem
RAP is een online HRM-kennissysteem dat u een snel en volledig inzicht geeft in de actuele arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van uw medewerkers. Omdat wijzigingen direct in het systeem worden doorgevoerd, bent u met RAP verzekerd van de meest actuele informatie. Daarnaast kent RAP nog vele andere extra’s die de dagelijkse HRM-praktijk voor u een stuk gemakkelijker maken.

Wilt u meer informatie over RAP of bent u benieuwd naar de negen meest opmerkelijke arbeidsvoorwaarden? Ga dan naar www.driessen.nl/rap en download de Arbeidsvoorwaarden Courant direct.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.