Artikel
4 apr '13
4 april '13
2 min

Mirjam Sterk wordt ambassadeur jeugdwerkloosheid

Het kabinet maakte begin maart al bekend 50 miljoen euro uit te trekken om de jeugdwerkloosheid te bestrijden, in plaats van de eerder toegekende 10 miljoen euro. Onderdeel van de aanpak is ook een ambassadeur, die moet proberen baanmogelijkheden dichterbij werkloze jongeren te brengen door het onderwijs en het bedrijfsleven beter met elkaar te verbinden. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) en minister Jet Bussemaker (Onderwijs) maakten woensdag bekend dat de CDA-politica Mirjam Sterk als ambassadeur aan de slag gaat.

Slim en succesvol samenwerken

Sterk was 10 jaar Tweede Kamerlid voor het CDA en stond ooit ook zelf voor de klas. Sterk zei in een eerste reactie op haar benoeming: ‘Wie de jeugdwerkloosheid nu niet aanpakt, krijgt straks de rekening gepresenteerd. Daarbij kunnen we alleen succes behalen als we het met elkaar doen. Als ambassadeur ga ik mijn best doen om al die mensen slim en succesvol samen te laten werken zodat de kansen voor onze jongeren op een goede toekomst vergroot worden.’

Uitbreiding programma ‘School Ex’

Van de 50 miljoen euro wordt de helft besteed om jongeren door te laten leren op het MBO in een richting met een goede kans op werk, zoals de techniek of de zorg. Minister Bussemaker kondigde woensdag in dit kader aan dat het programma ‘School Ex’ wordt uitgebreid naar het MBO-niveau 3 en 4, waar het tot nog toe alleen geldt voor de niveaus 1 en 2. De andere helft van de 50 miljoen euro gaat naar de begeleiding van jongeren naar werk in alle arbeidsmarktregio’s en kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de Startersbeurs of het Jongerenloket. Ook het sociaal overleg, dat momenteel wordt gevoerd tussen werkgevers en bonden, moet meer duidelijkheid gaan geven over de bestrijding van de jeugdwerkloosheid.

Lees ook: Toch extra geld voor bestrijding jeugdwerkloosheid.

Bron: Rijksoverheid

Monetta Driessen
HR-redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.