Artikel
9 jan '15
9 januari '15
2 min

Kom in de juiste werkflow!

De feestdagen zijn voorbij en inmiddels leven we alweer in het jaar 2015. Een nieuw jaar met nieuwe doelen en ambities. Welk doelen heeft u en uw organisatie dit jaar? Hoe gaat u deze doelen en ambities verwezenlijken? Het vinden van de juiste werkflow geeft u zeker een zetje in de juiste richting.

De werkflow

‘Wat vliegt de tijd!’ of ‘Is het nu alweer pauze?’. U heeft vast weleens dat de tijd voorbij lijkt te vliegen. U bent dan druk met iets waar u helemaal in opgaat en de tijd lijkt te vergeten. Deze ‘flow’ geeft mensen een heerlijk gevoel waarin men helemaal gefocust is. Het werk is dan uitdagend en talenten kunnen worden benut. Maar hoe komt u in de juiste workflow?

Kies een doel dat past bij uw talenten

Formuleer het doel zo concreet mogelijk om vooraf met uzelf af te stemmen wat u wilt bereiken. U kunt het doel eventueel opsplitsen in meerdere subdoelen zodat deze meer vorm krijgen. Om een productieve flow te bereiken is het van belang dat het doel aansluit bij uw talenten. Hierdoor zult u meer uitdaging in het werk ervaren en de tijd om u heen sneller vergeten.

Zorg dat de dagelijkse werkzaamheden om uw doelen te bereiken passen bij uw kwaliteiten

Om in de flow te komen dient u de werkzaamheden als uitdagend te ervaren. Echter dient u wel over de capaciteiten te beschikken. Werkdruk is niet erg als dit maar niet ‘te’ is! Een juiste balans is dus van belang.

Zorg voor een rustige werkplek waar u geconcentreerd kunt werken

Concentratie is een laatste element waar u rekening mee kunt houden. Een omgeving waarin u zich volledig kunt focussen is hierbij optimaal. Zorg ervoor dat u niet gestoord kunt worden. Veel succes met het verwezenlijken van uw doelen en ambities voor het nieuwe jaar!

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.