Afgelopen week hadden wij binnen de Driessen Groep onze zomerbijeenkomst. Het is binnen onze familie van bedrijven een goed gebruik om halverwege het jaar met al onze collega’s terug te kijken op wat we beleefd en gepresteerd hebben en wat we in de tweede helft van het jaar nog allemaal gaan doen. Want terugkijken vinden wij leuk, maar vooruitkijken vinden we eigenlijk nog veel leuker.

Normaal gesproken begint zo’n dag met een professioneel deel, waarin wij als directie het podium opklimmen om ons woordje te doen, zodat we daarna normaal gesproken met z’n allen ieder op zijn eigen manier ons dansje kunnen doen. We houden er wel van om een feestje te bouwen op zijn tijd. We doen ons stinkende best gedurende het jaar om zoveel mogelijk werkgeluk mogelijk te maken voor de organisaties en mensen van de publieke sector en dan is het heerlijk om zo halverwege het jaar even lekker los te kunnen gaan tijdens een Bourgondisch gezellige middag, avond en eventueel nacht. We leven ook altijd erg toe naar onze zomer- en kerstbijeenkomst en investeren er best veel in. De dag erna ben ik altijd kapot, maar het geeft ons ook weer genoeg energie om samen lekker verder aan de slag te gaan en te gaan voor de best haalbare prestaties.

Liveshow

Maar ja, dat zat er dus deze keer niet in. In plaats van met elkaar, waarschijnlijk in Oranje gekleed, uit volle borst te gillen, juichen en zingen bij de 1-0, 2-0 en 3-0 voor Nederland tegen Oostenrijk op het EK, zaten we collectief thuis. Niet voor de TV, maar achter onze beeldschermpjes. Te kijken naar een 2 ½ uur durende live uitzending van ‘Driessen Groep Draait Door’ boordevol filmpjes, interviews, entertainment, muziek en nog veel meer. Ons atrium was omgebouwd naar een heuse filmstudio, bomvol camera’s, geluids- en lichtmensen en een heuse regisseur. Ik mocht als een soort van Matthijs van Nieuwkerk de boel aan elkaar kletsen en samen met een flinke groep collega’s er proberen iets prachtigs van te maken. Van ons allemaal, voor ons allemaal. Super spannend, maar ook super gaaf. We hebben er niet zelf voor gekozen dat we helaas niet met z’n allen bij elkaar kunnen zijn, maar we hebben er wel voor gekozen om binnen de mogelijkheden die er wel zijn er alles aan te doen om toch ‘op afstand dichtbij elkaar te zijn’. Met succes, want het was ondanks en dankzij alles een prachtige zomerbijeenkomst, met een lach en een traan.

En dat is voor mij eigenlijk wel tekenend voor hoe we dit jaar in de wedstrijd staan binnen de Driessen Groep. Natuurlijk is de eerste helft van dit jaar alles anders gegaan dan we van tevoren hadden verwacht. We stonden net goed en wel twee maanden op het veld en toen raakten we collectief geblesseerd. De ballen vlogen ons om de oren, spelers vielen uit, de bezoekers bleven weg en in een korte tijd moesten we onze hele strategie voor de wedstrijd 2020 omgooien. Voorkomen dat we niet halverwege met 10-0 achter zouden komen te staan en we de wedstrijd al zouden hebben verloren bij het horen van het rustsignaal; dat werd ons doel. Goed verdedigen en ervoor zorgen dat we met z’n allen met zo min mogelijk kleerscheuren die onwerkelijke eerste helft tegen FC Corona doorkomen.

Van verdedigen naar scoren

En ik moet zeggen dat ik echt enorm trots ben op wat wij hebben gepresteerd het afgelopen half jaar. Binnen een paar dagen na de afkondiging van de coronamaatregelen zaten we met 500 collega’s thuis te werken en zorgden we ervoor dat onze dienstverlening zo goed mogelijk door kon gaan. Na een paar weken hadden we de boel weer redelijk onder controle. We hebben bijna 25% minder omzet dan in de eerste helft van 2019. Da’s geen kattenpis en normaal gesproken geen reden voor een feestje, maar dit jaar dus wel wat mij betreft. Onze verdediging stond als een huis en we wisten de schade te beperken. Sterker nog, in de loop van die eerste helft van 2020 kregen we weer wat lucht om zelfs aan scoren te gaan denken. Eerst voorzichtig, maar al snel begonnen we weer kansen te zien, voor onszelf te creëren en af te maken!

Ons team hebben we volledig intact en werkgelukkig weten te houden, wat ons de ruimte en rust heeft gegeven om ons oog op de bal te houden, namelijk onze klanten zo goed mogelijk helpen, gelukkig maken en houden, juist in deze moeilijke tijden! Met als mooiste resultaat: onze gemiddelde klanttevredenheid is tijdens de crisis met ruim een half punt gestegen naar een dikke 8+. Bovendien hebben we niet alleen veel van onze klanten weten te behouden, ook hebben we er een flink aantal nieuwe klanten bij weten te winnen. Daar ben ik trots op en ontzettend dankbaar voor.

Tweede helft

Hierdoor stappen we toch heel anders de kleedkamer in tijdens de rust; met best wat blauwe plekken en kleerscheuren, maar wel met z’n allen en vol vertrouwen dat we sterker uit deze storm gaan komen. Het was een zware en rare eerste helft, maar we gaan alles op alles zetten om in de tweede helft een groot deel van de schade in te lopen. Dat zal vast niet helemaal lukken, maar belangrijker nog is dat we die tweede helft van 2020 het fundament leggen om in 2021 echt voor prijzen te kunnen gaan. Net als Oranje tijdens het EK; van uitstel komt namelijk geen afstel. Voor nu, geniet van je welverdiende rust tijdens de aankomende zomervakantie, zodat we met z’n allen in de tweede helft van 2020 weer vol energie kunnen aanvaalllluuhhhh! Dan hebben we dat feestje op het einde van het jaar of in de loop van 2021 pas echt dubbel en dwars verdiend!

Deze column is met toestemming overgenomen en eerder gepubliceerd op www.coronakrant.nl., een initiatief van Driessen Groep. 

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.