Artikel
3 jan '13
3 januari '13
2 min

Driessen Foundation en PSV steunen project Worldcoaches in Zuid-Afrika

Driessen HRM, partner van PSV, heeft € 5.000,00 gedoneerd aan een basisschool in het Zuid-Afrikaanse Emfuleni. De PSV B2, die onder leiding staat van oud PSV-speler Twan Scheepers, verbleef in het kader van WorldCoaches in Zuid-Afrika en overhandigde de cheque aan de schoolleiding. Samen met lokale aannemers wordt de school opgeknapt.

Worldcoaches

Het jeugdelftal van de PSV Jeugdopleiding verbleef in Zuid-Afrika in het kader van het WorldCoaches project. Een WorldCoach leert kinderen op een leuke en verantwoorde manier (beter) voetballen en geeft voorlichting over belangrijke zaken, zoals de preventie van hiv/aids en criminaliteit. Kortom: een WorldCoach is een rolmodel. Binnen én buiten het veld.

Ons Goed Doel

Driessen is samen met PSV initiatiefnemer van onsGoeddoel waarbij iedere maand het mooiste doelpunt van de maand van PSV wordt gekoppeld aan een goed doel dat wordt beloond met een bijdrage vanuit de Driessen Foundation. Toen PSV bekend maakte dat het jeugdelftal PSV B2 in het kader van WorldCoaches naar Zuid-Afrika ging, heeft de Driessen Foundation € 5.000,00 beschikbaar gesteld die door spelers en staf van de B2 in Zuid-Afrika overhandigd zou worden aan een lokale school. Het geld wordt gebruikt om samen met lokale aannemers de basisschool op te knappen, zodat de hele gemeenschap er van profiteert. Daarnaast wordt nieuw meubilair en materiaal ter beschikking gesteld.

Goed onderwijs

Trainer Twan Scheepers; “Samen met de jongens zijn we regelmatig op bezoek geweest bij ‘onze’ basisschool. We hebben met de kinderen gevoetbald, gedanst en gespeeld. Je ziet dan van dichtbij hoe slecht die kinderen het hebben in vergelijking met ons. Wij, en alle spelers, zijn Driessen enorm dankbaar dat we deze cheque mochten overhandigen, zodat we weten dat goed onderwijs voor deze kinderen gewaarborgd blijft.”

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.