Artikel
11 nov '14
11 november '14
2 min

Aanpak werknemersbetrokkenheid moet anders volgens HR-managers

Als bedrijven succes willen hebben in de toekomst moeten ze hun personeel op een andere manier betrekken. Dit vindt 84 procent van de HR-managers die door Hay Group zijn ondervraagd over toekomstige trends die voor grote veranderingen kunnen zorgen binnen bedrijven en organisaties.

Hay Group interviewde HR-managers van grote bedrijven uit de FTSE 250-index en de Fortune 500-ranglijst. Het ging om 300 managers in 60 landen. Van de ondervraagde HR-managers verwacht 70 procent dat de aanpassingen voor de toekomst van hun eigen organisatie onvoldoende zijn.

Betrokkenheid en digitalisering
De deelnemers aan het onderzoek denken dat individualisering en digitalisering de meeste invloed zullen hebben op het binden van medewerkers. Volgens de respondenten zijn dit echter ook de trends waaraan organisaties zich het moeilijkst kunnen aanpassen. Aan de ene kant verwachten medewerkers ruimte voor de invulling van hun persoonlijke wensen en behoeftes. Dat zorgt in belangrijke mate voor hun betrokkenheid. Aan de andere kant heeft digitalisering invloed op de band van medewerkers met organisaties. De vraag is volgens Hay hoe te zorgen voor betrokkenheid met een organisatie of team als mensen elkaar nauwelijks ontmoeten.

Druk op bedrijven
Hay schat in dat bijna een kwart van de werknemers wereldwijd (192 miljoen mensen) in 2018 van baan zal veranderen. Dit zorgt ervoor dat de druk op bedrijven nog verder toeneemt. “Wanneer bedrijven niet inspelen op de trends, zullen ze in de toekomst niet in staat zijn om nieuw talent aan te trekken en te behouden”, aldus Monique Sliekers, directeur Hay Insight Benelux.

Bron: Hay Group

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.