Artikel
8 jan '16
8 januari '16
1 min

ZZP’ers verwachten veel van 2016

ZZP'ers hebben vertrouwen in het jaar 2016. Hun verwachting voor het jaar is gemiddeld een 7,3. Dit blijkt uit de traditionele eindejaarsenquête van ZZP Netwerk Nederland onder leden en niet-leden. Aan de enquête werkten in totaal 1311 ZZP'ers mee.

Het ondernemersvertrouwen van de ZZP’ers is voor het eerst hoger dan 7. ZZP Netwerk Nederland hield de enquête voor het eerst eind 2009 en sindsdien lag de score steeds net boven de 6.

Mannen positiever

Uit de enquête blijkt verder dat mannelijke ZZP’ers opvallend positiever zijn dan hun vrouwelijke collega-ondernemers. Mannen geven gemiddeld een 7,6. Het gemiddelde van de vrouwelijke ZZP‘ers is 6,9. De reden voor het verschil komt niet uit het onderzoek naar voren.

Tevreden over 2015

De ZZP’ers zijn tevreden over het afgelopen jaar. Wel nam hun vertrouwen pas in de tweede helft van 2015 echt toe.

Broos herstel

Volgens Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, kunnen de ZZP’ers het zich niet permitteren om op hun lauweren te rusten. “Het economisch herstel voelt nog wel broos aan. Feit is echter wel dat de opdrachtenportefeuille en vooral ook de diversiteit van opdrachten en opdrachtgevers groter is dan in voorgaande jaren.”

Bronnen: ZZP Netwerk Nederland, Briskmagazine.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.