Artikel
11 dec '15
11 december '15
2 min

Winnaar Ambtenaar van het Jaar bekend

Richard Baas is de winnaar van de PM Top 100 Beste Ambtenaar 2015. Dat heeft juryvoorzitter Margo Trappenburg afgelopen donderdagavond bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kromhout Kazerne in Utrecht. Volgens de jury is Baas (senior beleidsmedewerker Urban Agenda bij BZK en vrijwillig politieagent in de Schilderswijk in Den Haag) een verbinder bij uitstek: open en uitnodigend; bovendien maatschappelijk betrokken en met lef! De onorthodoxe combinatie van beleid en uitvoering oogst bij de juryleden veel lof.

De tweede plaats in de PM Top 100 2015 gaat naar Stef van de Weerd (senior beleidsmedewerker sociaal domein gemeente Rotterdam). Een gedeelde derde plaats is voor Deborah van Duin (medewerker uitvoeringsbeleid gemeente Groningen) en sergeant-majoor Els Schiltmans (identificatiespecialist bij BID). Peter Tromp (beleidsmedewerker duurzaamheid gemeente Haarlem) is de winnaar van de PM top 100 Publieksprijs. Deze ‘zonnekoning van Haarlem’ heeft de meeste stemmen weten te verzamelen.

Twitter

In totaal brachten meer dan vijfduizend mensen hun stem uit. Voor het eerst in de geschiedenis van de PM Top 100 was het mogelijk om via Twitter te stemmen. ‘Meer dan 600 mensen maakten van die mogelijkheid gebruik’, aldus organisator en uitgever van PM Publiek Denken Asha Narain. ‘Bij volgende verkiezingen zullen we zeker opnieuw van Twitter gebruik maken.’

Jury

Voorzitter van de jury is Margo Trappenburg (bijzonder hoogleraar aan de Universiteit voor de Humanistiek in Utrecht en columnist voor PM Publiek Denken). Daarnaast nam Michaël Munnich, directeur van Driessen HRM, plaats in de jury.

De PM Top 100 Beste Ambtenaar is een initiatief van PM Publiek Denken, i.s.m. de Koninklijke Landmacht en Driessen HRM. Media-partners: HR Overheid en VNG Magazine.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.