Artikel
17 feb '16
17 februari '16
3 min

Wees vandaag extra vriendelijk op ‘Doe vriendelijk dag’!

Wereldwijd wordt vandaag ‘Doe vriendelijk dag’ gehouden. Een dag die eigenlijk vanzelfsprekend hoort te zijn. Ben vriendelijk vandaag en zet het vooral door in zowel privé als op het werk. Geef eens een bloemetje of neem taart mee naar het werk, vandaag is de dag dat je iets extra’s mag doen.

Waarom ‘Doe vriendelijk dag’?

Vriendelijk zijn tegen anderen is iets dat vanzelfsprekend zou mogen zijn, maar wat toch vaak wordt vergeten door alle drukte en stress. Voortdurend zijn mensen online en ze werken dag en nacht. Om extra motivatie te krijgen voor een dag met positieve energie helpt het om vriendelijk tegen elkaar te zijn, het liefste op een spontane manier. Over de hele wereld is er meer negativiteit dan positiviteit in het nieuws, maar er is ook veel goeds in de wereld. Misschien moeten we daar eens vaker bij stilstaan en het juist daarover hebben met elkaar. Vandaag is dus de perfecte dag om dit eens te doen. Mensen worden daadwerkelijk gelukkiger in hun werk wanneer zij vriendelijk zijn tegen anderen en wanneer dit ook wederzijds is. Een vriendelijke houding leidt namelijk tot betere prestaties! Al neem je taart mee naar het werk of help je onderweg naar het werk een oudere dame de weg over te steken. Het kan nooit kwaad! Houd deze dag dan ook zeker aan voor op de werkvloer. Het wekt positiviteit op en iedereen wordt er beter van. Als daardoor alle collega’s vrolijker worden, presteren zij ook nog eens beter op het werk! Een win-win situatie dus.

Waar komt het vandaan?

Deze speciale dag is vanuit Amerika, genaamd ‘The Random Acts of Kidness Day’, overgevlogen naar Nederland waar wij de naam ‘Doe vriendelijk dag’ aan hebben gegeven. De oorsprong van deze dag komt eigenlijk uit Nieuw Zeeland, alleen vieren zij het op 1 september. Waarom andere landen het juist vandaag vieren is onbekend. In Amerika is er zelfs een hele foundation opgezet rondom deze datum, zodat mensen er bij stilstaan en inzien dat de wereld eigenlijk niet zo slecht is.

De sleutel tot een geluksmomentje

Dus geef vandaag eens een bloemetje aan de buurvrouw, laat de kinderen in de klas een leuke opdracht uitvoeren of ga eens langs bij een afdeling op je werk waar je normaal gesproken niet snel komt. Alles is vandaag mogelijk, zolang het maar goed bedoeld is. Want die kleine momenten kunnen een grote invloed hebben, oftewel het is de sleutel tot een geluksmomentje. En vergeet vooral niet om dit niet alleen vandaag te doen.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.