Artikel
21 jun '13
21 juni '13
2 min

Wat zouden 400 collega HRM’ers er van vinden?

In totaal maken meer dan 400 organisaties zoals gemeenten, waterschappen, scholen in het HBO en het voortgezet onderwijs gebruik van het HRM-kennissysteem RAP. Uitgangspunt van het systeem is ‘altijd antwoord op uw HRM-vraag.’ Het antwoord op menig HRM-vraag wordt door de introductie van het digitale HRM-netwerk steeds vaker gegeven door de collega HRM’ers van andere organisaties in de publieke sector.

HRM netwerk

Het HRM-netwerk is een onderdeel van het RAP totaalpakket. Het doel van dit netwerk is om onze klanten in staat te stellen om onderling kennis uit te wisselen. Daarnaast kan het netwerk worden gebruikt om documenten zoals beleidsstukken, regelingen en brieven met elkaar uit te wisselen.

Bergen op Zoom

De kennisuitwisseling kan nu al een succes genoemd worden. Elke dag sluiten nieuwe HRM’ers zich aan en delen meer informatie met elkaar. Eén van de gemeenten die vanaf het begin een bijzonder actieve rol in het netwerk vervult is gemeente Bergen op Zoom. Willem Kruf, medewerker P&O bij  de gemeente Bergen op Zoom beantwoordt regelmatig vragen van HRM’ers bij andere gemeenten en deelt regelmatig interessante regelingen als daarom gevraagd wordt. Zo heeft hij onlangs op het HRM-netwerk een voorbeeld gedeeld van een kort en krachtig agressie-protocol. Daarnaast is voor P&O-ers bij gemeenten zijn schema over de samenhang van de ledenbrieven van begin 2013 ook interessant.

Actief

Een netwerk staat of valt uiteindelijk met de activiteiten die de leden ondernemen. Om de heer Kruf te bedanken voor zijn bijdrage tot nu toe, ontving de afdeling Personeelszaken van de gemeente Bergen op Zoom een grote taart die goed in de smaak viel. Uit handen van Michael Munnich, directeur van Driessen HRM, ontving de gemeentesecretaris, mevrouw Lidia Spindler, bovendien een certificaat voor 8 uur gratis tegoed bij de Helpdesk HRM van Driessen. Mocht de afdeling Personeelszaken zelf een specialistisch antwoord zoeken op een bepaalde vraag of een juridische second-opinion willen over een bepaalde kwestie dan staan de juristen van de Helpdesk HRM voor ze klaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over RAP, het HRM -netwerk of over de Helpdesk HRM? Kijk dan op www.driessen.nl/rap of neem contact op met Paul van Tiggelen via 0492 – 50 66 66 of paul.vantiggelen@driessen.nl.

IMG_2163 IMG_2162

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.