Artikel
12 nov '15
12 november '15
2 min

Wat betekent de nieuwe ZZP-wet voor opdrachtgevers?

De nieuwe ZZP-wet, de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA), brengt veel veranderingen met zich mee. Dit geldt zowel voor opdrachtgevers als voor ZZP’ers en intermediairs. Hoewel de introductie van de nieuwe Wet DBA is uitgesteld tot 1 april 2016, zullen er toch op korte termijn al door alle betrokken partijen acties moeten worden ondernomen om in de toekomst probleemloos ZZP’ers in te kunnen blijven zetten.

ZZP’ers, intermediairs en opdrachtgevers hebben met de invoering van de Wet DBA een grote verantwoordelijkheid erbij gekregen. Vanaf de ingang van de nieuwe wet is de opdrachtgever, samen met de ZZP’er, verantwoordelijk voor het opstellen van een juiste overeenkomst. Driessen is als intermediair uiteraard al druk bezig met het doorvoeren van deze wetgeving in onze dienstverlening, zodat opdrachtgevers ook in de toekomst met een gerust hart ZZP’ers kunnen blijven inzetten.

9 Veel gestelde vragen over de Wet DBA

Wij kunnen ons voorstellen dat de invoering van de Wet DBA meteen al vragen bij u oproept. Met dit document geven wij u alvast antwoord op de 9 veelgestelde vragen over de invoering van de Wet DBA en de gevolgen voor opdrachtgevers.

In voorbereiding op de waarschijnlijke ingangsdatum van 1 april 2016 organiseren wij daarnaast in de maand februari enkele bijeenkomsten op meerdere locaties waarbij u in één ochtend helemaal wordt bijgepraat.

Lees hier meer over de ZZP-kennisbijeenkomsten en meld u aan.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.