Artikel
22 okt '15
22 oktober '15
2 min

VPO en ABU bundelen krachten vanaf 1 januari 2016

Op 1 januari 2016 wordt de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) onderdeel van de Branchevereniging van Uitzendondernemingen (ABU). De VPO houdt daarom op 31 december aanstaande op te bestaan. De krachtenbundeling van de VPO en de ABU sluit aan op de verbredingsstrategie van de ABU waarbij de branchevereniging niet alleen actief wil zijn op het gebied van uitzenden maar ook op andere vormen van dienstverlening die de leden aanbieden, zoals payroll.

De krachtenbundeling betekent een versterking van de belangbehartiging voor payroll. “En dat is hard nodig want er is nog veel onwetendheid over en weinig aandacht voor goede payrolling. Wat dat betreft is er een groot gemeenschappelijk belang van VPO-leden en ABU-leden om payroll te kenmerken als een goed georganiseerde vorm van flexibiliteit met een grote waarde voor de arbeidsmarkt.”, aldus de VPO.

Groeiende behoefte aan flexdienstverlening

In zowel de publieke als private markt is een groeiende behoefte aan flexdienstverlening. Dit blijkt ook uit de laatste cijfers van het CBS waar de groei van de arbeidsmarkt grotendeels voor rekening van flexibele arbeid komt. Volgens een woordvoerder van de VPO vertonen de diverse flexvormen steeds meer raakvlakken met elkaar. “Door de krachtenbundeling wordt tegemoet gekomen aan deze groeiende behoefte aan flexdienstverlening waarbij de ABU zich als een brede branchevereniging op meer flexvormen zal richten dan het uitzenden.”

Effecten op VPO-arbeidsvoorwaardenregeling

Met het samengaan van de VPO met de ABU, vervalt de arbeidsvoorwaardenregeling van de VPO. De betreffende arbeidsvoorwaarden uit de VPO-AVR kunnen echter te allen tijde nog wel vrijwillig toegepast worden op de huidige payrollwerknemers doordat de arbeidsvoorwaarden uit de VPO-arbeidsvoorwaardenregeling op een aantal gebieden (o.a. de pensioenregeling en de dertiende maand) positief afwijken van de ABU-cao.

Bij Driessen HRM zijn er zowel opdrachtgevers die gebruik maken van de arbeidsvoorwaardenregeling van de VPO als van de CAO van de ABU. De samenvoeging van de VPO met de ABU heeft geen gevolgen voor de lopende contracten. Voor opdrachtgevers die gebruik maken van de arbeidsvoorwaardenregeling van de VPO geldt dat Driessen zorgt voor het voortzetten van een gelijkwaardig arbeidsvoorwaardenpakket na 1 januari 2016. Deze opdrachtgever worden hierover op korte termijn persoonlijk benaderd door hun contactpersoon van Driessen voor nadere toelichting en afstemming.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.