Artikel
20 jun '14
20 juni '14
3 min

Voelt uw teamuitje ook als een schoolreisje?

Herinnert u zich het gevoel nog van de schoolreisjes van vroeger? Kriebels van tevoren, veel te vroeg wakker, uitleven op de dag zelf en glunderen bij de verhalen naderhand? Ging het zo ook bij u? Wat zou het leuk zijn als uw teamuitje van nu dezelfde impact heeft…

Op schoolreis

Deze week was het zover: onze oudste dochter ging op schoolreis en ik mocht mee als begeleider. Al vanaf het eerste moment in de klas kwam het gevoel weer terug. Wat waren de schoolreisjes op de basisschool toch altijd bijzonder! De spanning bouwt zich op, met z’n allen in de bus, naast-wie-ga-ik-zitten. Dan bij aankomst de eerste ontlading: gillend een speelpark op rennen, gevolgd door spelen, spelen en nog eens spelen… met iedereen en van alles te doen. En gegeten! Het hield niet op: wat voor broodjes zitten er in de lunchtrommel? Wat voor drankje heb ik mee, zullen we ruilen? En dan ook nog van de juf snoep, ranja, ijs… zelfs de appels uit haar kistje smaken heerlijk.

Kleine kinderen worden groot…

Wat jammer dat dit gevoel later zo anders wordt. Want wanneer gaan we nou nog met z’n allen in de bus naar een speelpark? Zou wel leuk zijn, toch? Maar goed, gelukkig hebben wij een mooi alternatief: het teamuitje! Ik zie de overeenkomsten wel: met z’n allen eens helemaal in een andere setting, onszelf uitleven of juist ontspannen en daar achteraf gezellig op terugkijken. Vaak komt er ook wel volop te eten en te drinken aan te pas, variërend van zelf aan de slag (kookworkshops zijn erg populair) tot sit-back-and-relax….

Tips voor een geslaagd teamuitje

  • Ligt voor de hand, maar wel erg belangrijk: probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij het type medewerkers in uw team. Is er vooral interesse in een sportief programma, of in een creatieve workshop? Liever een spannend avontuur, of een culinair uitje? Denk eraan ook te letten op bepaalde fysieke beperkingen, dieetwensen, etc.
  • Een echte uitdaging kan ook heel leuk uitpakken, spellen die in teamverband gespeeld worden. Er zijn genoeg activiteiten waarbij deelnemers zichzelf tegen komen en leren hier samen uit te komen, of een spannend psychologisch spel waarbij bestaande hiërarchieën op z’n kop gaan.
  • Probeer de organisatie met een paar collega’s samen in handen te nemen. Zo ontstaan gemixte ideeën, mogelijk kan ook gepolst worden wat anderen leuk vinden. Er zal best een grote gemene deler te vinden zijn. Aan de andere kant: iedereen is anders en smaken verschillen. Het zal altijd zo blijven dat de een enthousiaster zal zijn dan de ander. Maar lange gezichten zijn natuurlijk nooit de bedoeling!
  • En kijk vooral eens op internet: volop tips en volop aanbod, vaak met handige zoekcriteria, het een nog uitbundiger dan het ander.
  • Vergeet niet om leuke foto’s en filmpjes te maken, zodat u later nog eens terug kunt kijken.

 

Kansen genoeg dus! Wie weet komt zo het schoolreisje-gevoel weer snel terug…

Monetta Driessen
HR-redacteur

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.