Artikel
16 nov '15
16 november '15
3 min

Vijf tips voor het organiseren van een Sinterklaasfeest op het werk

Sinterklaas is weer in het land. Voor kinderen in Nederland betekent dit de komende weken feest in het teken van de goedheiligman. Ook zijn er veel organisaties die dit moment aangrijpen om een leuk feest te organiseren voor hun medewerkers en hun kinderen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij delen vijf tips om te zorgen dat het een feest wordt voor iedereen.

Tip 1. Voorkom conflicten over het uiterlijk van de Pieten

Zoveel mensen, zoveel meningen. Zeker als het over het uiterlijk van de Pieten gaat. Voor veel organisaties kan dit een reden zijn om hun handen niet te branden aan het Sinterklaasfeest. Politiek te gevoelig is dan het argument. Heldere en tijdige communicatie kan veel problemen en conflicten voorkomen. Beslis daarom tijdig hoe je wil omgaan met de kleur en het uiterlijk van de Pieten. Als je twijfelt over welke keuze te maken, in het onderwijs volgen veel scholen bijvoorbeeld de richtlijnen van het Sinterklaasjournaal. Nadat je de keuze hebt gemaakt kun je je medewerkers hierover informeren. Leg duidelijk uit waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en dat je rekent op een volwassen houding van alle medewerkers. Medewerkers die zich niet kunnen vinden in de beslissing kunnen contact opnemen met hun leidinggevende of de afdeling HRM om hierover in gesprek te gaan.

Tip 2. Ontmoet Sinterklaas

Nadat de keuze over het uiterlijk van de Pieten is gemaakt, kunnen Sinterklaas en zijn Pieten ingehuurd worden. Om teleurstellingen te voorkomen is het altijd slim om ze te ontmoeten. Het bekijken van filmpjes en foto’s kan ook helpen om een beeld te krijgen van diegene die je inhuurt. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Tip 3. Denk aan de kinderen

Het lijkt overbodig om te benoemen, maar toch gaat het hier vaak mis. Het is belangrijk om bij je medewerkers navraag te doen over hun kinderen. Hoe oud zijn ze, wat vinden ze leuk, wat voor cadeau krijgen ze. Allemaal informatie die Sinterklaas en zijn Pieten kunnen gebruiken om het voor de kinderen een onvergetelijk dag te maken. Kinderen verwachten immers dat Sinterklaas alles weet door zijn spiekpieten.

Tip 4. Kies een geschikte locatie

Niet iedere locatie is geschikt voor een kinderfeest. Een kinderfeest vraagt bijvoorbeeld om ruimtes om kinderen te verschonen, een kolfruimte, een kindervriendelijke inrichting en een locatie die niet langs een grote weg ligt. Verder is het altijd goed om een plek in het land te kiezen die voor alle medewerkers goed bereikbaar is.

Tip 5. Vergeet de thuisblijvers niet

Natuurlijk is het Sinterklaasfeest voornamelijk een kinderfeest. Mensen zonder kinderen of mensen die thuis niets aan Sinterklaas doen zullen waarschijnlijk niet deelnemen aan het Sinterklaasfeest. Dat wil echter niet zeggen dat zij vergeten mogen worden. Een klein gebaar in de vorm van een chocoladeletter is een simpele manier om ook hen te trakteren en scheve gezichten te voorkomen. Dat is namelijk het laatste wat Sinterklaas wil.

Hopelijk helpen deze tips je om er ook dit jaar weer een onvergetelijk Sinterklaasfeest van te maken.

Bron: Het grote boek van Sinterklaas

Pieter Philippart
Marketing manager bij Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.