Artikel
11 jan '16
11 januari '16
2 min

Van werkplek naar vaste flexplek in de stad

Het aantal ZZP’ers neemt toe. Organisaties stimuleren thuiswerken en hebben minder kantoorruimte. Trends waaraan we zien dat werk zich verplaatst. Van kantoor naar huis, koffiezaakjes en nu ook steeds meer ‘vaste’ flexplekken als WeWork en Spaces. Deze vaste flexplekken zijn de nieuwste trend in Het Nieuwe Werken. Medewerkers kunnen een dag(deel) werken of vergaderen in een professionele omgeving op een externe locatie.

Waar flexwerkers en ZZP’ers voorheen aangewezen waren op de koffiebar om de hoek of de thuiswerkplek, komt hier nu de vaste flexplek bij. Dit is geen ‘gratis’ werkplek zoals Seats2Meet waar je een dag kunt werken. Bij de vaste flexplekken van bijvoorbeeld WeWork of Spaces kun je flexibele werkplekken tegen een vast bedrag per maand huren. Voor een bedrag tussen de 170 en 350 euro per maand kan iemand lid worden en een contract is veelal per maand opzegbaar. Ze bieden sfeer, een toplocatie en ‘een interessante mix van mensen’. Werkplekken waar spullen kunnen blijven staan en volwaardige werkplekken ingericht kunnen worden.

Community van juristen, IT’ers, ondernemers en HRM’ers

WeWork, het nieuwe lievelingetje uit Sillicon Valley, heeft inmiddels al 42 duizend leden wereldwijd. Mensen zien precies wie er op hun locatie aan het werk is en daar schuilt een belangrijk voordeel: de community. Mensen kruisbestuiven elkaar en vragen om hulp of advies.

Dit maakt het niet alleen voor ZZP’ers interessant, maar ook voor organisaties in de (semi) publieke sector. Voor veel kantoorpersoneel is het flexwerken de afgelopen tijd gestimuleerd. Flexwerken is meer dan mensen weren van kantoor en verzoeken om af en toe thuis te werken. Werkgevers willen hun medewerkers goede faciliteiten bieden. Een aantal vaste flexplekken op één of meerdere (inspirerende) locaties in het land kan een waardevolle toevoeging zijn.

Bij Driessen hebben we ook tien locaties door heel het land. Deze locaties kunnen door medewerkers van Driessen en door klanten worden gebruikt om flexibel te werken of te vergaderen in een andere omgeving. Ben je klant of medewerker bij Driessen? Neem dan contact op met één van onze locaties voor meer informatie.

Bron: Volkskrant, WeWork, Spaces

Pieter Philippart
Marketing manager bij Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.