Artikel
15 okt '14
15 oktober '14
2 min

Salarismaatregelen nieuwe cao gemeenten bij Driessen verwerkt in oktober

Op 11 september is er een nieuwe cao gemeenten van kracht gegaan. In deze nieuwe cao is onder andere opgenomen dat de salarisschalen met ingang van 1 oktober met 1% worden verhoogd en daarnaast is een eenmalige uitkering afgesproken. Op 2 oktober heeft VNG een brief met de uitwerking van de salarismaatregelen verstuurd. Deze brief vormt de basis voor de implementatie van de salarismaatregelen in de salarisprogrammatuur van veel organisaties.

Eenmalige uitkering en generieke verhoging op tijd verwerkt

Het op de juiste wijze verwerken van de salarismaatregelingen op de loonstrook van de medewerkers is een tijdrovend proces. VNG heeft in haar brieven daarom aangekondigd dat het niet voor alle salarisverwerkers mogelijk is om de mutaties op tijd te verwerken in de systemen. Voor de klanten van de afdeling Outsourcing van Driessen is dit niet het geval. Het is Driessen gelukt om in overleg met AFAS alle salarismaatregelen op tijd in de software door te voeren. Dit betekent dat de eenmalige uitkering en de generieke verhoging op basis van de nieuwe cao gemeenten in oktober worden verwerkt.

Het proces bij Driessen

De implementatie van de maatregelen wordt verzorgd door AFAS aan de hand van een standaard procedure. Allereerst worden de nieuwe maatregelen omgezet in rekenregels. Deze rekenregels worden verwerkt in een update en deze update wordt vervolgens uitvoerig getest. Als de test akkoord is, dan wordt de update van de salarissoftware aan Driessen uitgeleverd. Zodra Driessen beschikt over de update wordt deze intern getest om te bekijken wat de gevolgen zijn voor de eigen klanten. Als ook deze test akkoord is, wordt de update voor alle klanten van de afdeling Outsourcing uitgerold.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.