Artikel
30 mei '17
30 mei '17
2 min

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in nieuwe cao provincies

Op 23 mei sloten de vakbonden en het IPO een akkoord over een nieuwe cao voor de provincieambtenaren. Centrale punten daarin zijn goede afspraken over de persoonlijke ontwikkeling van provincieambtenaren en duurzame arbeidsplaatsen. Daarnaast stijgt het salaris van de ambtenaren van de twaalf provincies.

De nieuwe cao geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 en loopt tot eind 2018. Het loon van de provincieambtenaren stijgt in 2017 met 2,0 procent en volgend jaar met 1,3 procent. Verder krijgen ze in september een eenmalig brutobedrag van 500 euro.

Geen variabele beloningen meer

Opvallende verandering is dat de cao-partijen hebben afgesproken het beleid van variabel belonen te beëindigen. Het gaat dan om prestatiebeloningen en bonussen. Het budget voor het variabel belonen gaat per 1 januari 2018 naar het individueel keuze budget (IKB). Hierdoor gaat het IKB met 0,75 procent omhoog.

Meer draagkracht

Voor het eerst is de cao voor de provincies tot stand gebracht met co-creatie. Daarbij inspireren de onderhandelingspartijen elkaar vanuit verschillende achtergronden en ontwikkelen ze samen oplossingen waar zoveel mogelijk overeenstemming over is. Ze denken dat de cao meer draagkracht en daarmee meer waarde krijgt door zoveel mogelijk betrokkenen van alle rangen en standen mee te laten praten.

Persoonlijk ontwikkelbudget

Het akkoord draait grotendeels om de ontwikkeling van de provincieambtenaren. Dat blijkt onder meer uit een persoonlijk ontwikkelbudget (POB). Net als bij de waterschappen krijgen provincieambtenaren vanaf 1 januari 2018 een POB van 5000 euro per vijf jaar. Ze zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling met ondersteuning van de provincie. Hierbij overleggen de medewerker en leidinggevende op basis van een persoonlijke ontwikkelagenda. Het A&O-fonds Provincies monitort regelmatig het gebruik en de kwaliteit van de ondersteunende middelen.

Bronnen: Binnenlands Bestuur, Ambtenarensalaris.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.