Artikel
1 mrt '13
1 maart '13
2 min

Nieuwe CAO voor het HBO

In december 2012 sloten de HBO-raad met de werknemersorganisaties reeds een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord. Op 27 februari is de definitieve tekst van de nieuwe CAO-HBO gereed gekomen en gepubliceerd door de HBO-raad. De nieuwe CAO kent een looptijd met terugwerkende kracht van 1 februari 2012 tot 1 oktober 2013.

Professionalisering
In lijn met het regeerakkoord is het meest opvallende onderdeel in de nieuwe CAO het onderdeel over professionalisering. Kern van deze regeling is dat elke hogeschool een professionaliseringsplan moet maken. Op basis van de gemaakte afspraken is er tenminste 6% van de totale bruto loonsom beschikbaar voor professionalisering. Als een werknemer een opleiding wil gaan volgen die onderdeel uitmaakt van het professionaliseringplan, dan wordt 75% van de studielast in tijd (bij een fulltime dienstverband) vrijgesteld. Als de opleiding die een werknemer wil gaan volgen geen onderdeel uitmaakt van het professionaliseringplan, dan is maximaal 25% van de studielast in tijd vrijgesteld. Ook zijn er tal van andere afspraken in de nieuwe CAO vastgelegd, zoals de bovenwettelijke WW, werkdruk en de CAO van de toekomst.

RAP HBO
In ons digitale kennissysteem RAP HBO hebben wij de tekst van de nieuwe CAO reeds verwerkt. Ook is speciaal voor onze klanten een overzicht opgenomen met een uitgebreide toelichting op alle CAO aanpassingen. Daarbij is een handige ‘was voorheen- wordt nu’ tabel toegevoegd, zodat u direct alle aanpassingen overzichtelijk in beeld hebt.

Wilt u meer weten over ons digitale kennissysteem RAP? Bekijk dan de informatie pagina van RAP HBO en vraag een gratis demonstratie aan. U kunt ook persoonlijk contact opnemen met Paul van Tiggelen, manager RAP, via 0492 – 50 66 66 of paul.vantiggelen@driessen.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.