Artikel
10 mrt '15
10 maart '15
1 min

Meer Europees geld voor aanpak jeugdwerkloosheid

Voor 35 gemeenten ligt er 17,8 miljoen euro extra klaar voor projecten om de jeugdwerkloosheid in Nederland te bestrijden. Het gaat om een subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) die de gemeenten in 2015 mogen besteden.

De centrumgemeenten kunnen de bijna 18 miljoen euro subsidie in 2015 inzetten voor reeds lopende ESF-Actie Jeugdprojecten. Een centrumgemeente is een gemeente met een centrale functie voor omliggende gemeenten. Klijnsma maakte het extra geld bekend tijdens de Europese banendag op Twitter.

Verlenging

In 2014 kregen de centrumgemeenten ongeveer 41 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds voor initiatieven die speciaal gericht zijn op jongeren die geen werk hebben door de crisis. Deze initiatieven zouden halverwege 2015 eindigen, maar krijgen nu door de extra subsidie een verlenging. De gemeenten krijgen meer geld en tijd om de lopende projecten succesvol af te sluiten.

Hardnekkig probleem

Volgens Klijnsma is de jeugdwerkloosheid hardnekkig ondanks het herstel van de economie. Ze benadrukt dat teveel jongeren problemen hebben met het vinden van een baan. “Dat is in de eerste plaats dramatisch voor de jongeren zelf, maar eigenlijk voor ons allemaal. Daar kunnen we niet in berusten”.

Bronnen: Rijksoverheid.nl, NU.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.