Artikel
5 okt '16
5 oktober '16
2 min

Lesmateriaal wordt vaak door leraren zelf gekocht

De Algemene Onderwijsbond (AOb) stelde 600 leraren, onderwijsassistenten en conciërges voor het eerst de vraag of zij wel eens op eigen kosten lesmateriaal aanschaffen. 90% van de ondervraagden geeft aan dit vaak op eigen kosten te doen. Hoewel het niet verplicht is, gebeurt het meestal automatisch.

De aankopen die leraren vaak onbewust en met liefde doen is het aanschaffen van decoratie, knutselspullen of boeken voor in de klas. Bijna een derde van hen kan niets declareren van het geld dat ze uitgeven aan die materialen. Nog eens een derde mag het hele bedrag terugvragen. Anderen moeten de aankopen betalen vanuit een speciaal potje, waar vaak niet genoeg in zit.

Budget

De AOb vindt dat schooldirecties budget moeten hebben voor spullen die leraren kopen, want zorgelijk is dat er ook leraren zijn die basismaterialen, zoals notitieboekjes, niet vergoed krijgen. Voor deze ‘vaste’ materialen, denk ook aan pennen en boeken, moet er een speciaal potje zijn. Daarnaast moeten leraren de mogelijkheid hebben om spullen te kopen die zij denken nodig te hebben. In overleg met directie moeten er betere afspraken gemaakt worden over wat docenten mogen kopen en tot welk bedrag zij het mogen terugvragen.

Dag van de Leraar

Vandaag, woensdag 5 oktober, is het de Dag van de Leraar. Bij Driessen laten wij deze dag niet zomaar aan ons voorbij gaan. Een dag die gevierd mag worden en waarop wij onze flexibele medewerkers in het onderwijs willen bedanken voor de inzet. Iedereen die via Driessen werkzaam is in het onderwijs ontvangt een leuk dobbelspel dat in gezelschap van leerlingen, collega’s, vrienden of familie gespeeld kan worden. Een soort van gratis lesmateriaal, waarbij zelfs de rekenkundigheid op de proef wordt gesteld.

Dag van de leraar2 Dag van de leraar

Bron: NOS.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.