10 jan '17
10 januari '17
3 min

Individueel keuzebudget (IKB)

In een toenemend aantal cao’s in de publieke sector worden afspraken gemaakt over een keuzebudget. De waterschappen namen hierin het voortouw. Inmiddels kennen ook de provincies, de sector welzijn en de gemeentelijke sector een IKB.

Dankzij het individueel keuzebudget krijgen medewerkers meer vrijheid om arbeidsvoorwaarden naar eigen inzicht vorm te geven. Minder regels dus, maar wel meer mogelijkheden. Het maakt cao´s flexibeler en eenvoudiger, maar stelt daarbij uitdagende eisen aan de juiste communicatieve en administratieve processen binnen uw organisatie. Het verwerken van persoonlijk maatwerk vereist namelijk een goede registratie, verwerking en invoering van het administratieve proces. De implementatie en uitvoering van het IKB is maatwerk.

Informeren, toetsen en adviseren: de juiste ondersteuning op het juiste moment

Zoals u ziet bieden wij op diverse momenten dienstverlening aan die past bij een specifieke fase of gedurende het traject tijdens de invoering / uitvoering interessant kan zijn. De volgende oplossingen lichten wij graag verder toe.

Training Individueel Keuzebudget in de praktijk

De training Individueel Keuzebudget (IKB) in de praktijk richt zich op iedereen die betrokken is bij de uitvoering van het IKB. Wij voorzien u tijdens de training van de benodigde input om uw medewerkers goed van dienst te kunnen zijn. Resultaat is dat iedereen op de hoogte is van de actuele regelgeving rondom het IKB en de belangrijkste stappen kent om het IKB binnen de organisatie uit te voeren. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

IKB Consultancy

Uw organisatie werkt sinds enige tijd met het IKB. Past u de regelgeving correct toe? Kan uw organisatie de vrije fiscale ruimte slimmer benutten? Is er specifieke casuïstiek waarbij u advies nodig hebt? Hoe werken andere organisaties met het IKB? Deze en andere vragen kunnen beantwoord worden door onze consultants. Zij denken actief mee in slimme oplossingen en voorzien uw organisatie van een advies op maat.

 

Incidentele ondersteuning/Helpdesk HRM

Los van bovenstaande modulaire ondersteuning is het gedurende het traject mogelijk om gebruik te maken van incidentele ondersteuning door de inzet van een consultant of de vragen te stellen aan onze adviseurs van de Helpdesk HRM.

HRM-kennissysteem RAP

Alle informatie, veelgestelde vragen en een praktisch stappenplan rond het IKB ontsluiten wij in ons HRM-kennissysteem RAP, zodat u ook zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag kan met de invoering van het IKB.

Meer informatie

Het uiteindelijke doel is om uw organisatie in staat te stellen het IKB succesvol uit te voeren. Hierbij bepaalt u zelf de mate van regie. Kortom, de keuze is aan u. Neem voor meer informatie en de specifieke mogelijkheden contact op via consultancy@ijk.nl of telefonisch via 0492 – 50 66 60.

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.