Artikel
25 nov '09
25 november '09
2 min

Geslaagde workshop Levensfasebewust Personeelsbeleid

Sinds enige jaren werkt Driessen nauw samen met studievereniging INPUT, een zeer actieve vereniging van met name studenten Personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Driessen gelooft sterk in het bieden van vakinhoudelijke bijdragen aan studenten en wil in de toekomst nog nadrukkelijker gaan samenwerken met (een aantal studieverenigingen van) Hogescholen en Universiteiten.

Met INPUT is de afspraak gemaakt dat Driessen jaarlijks een bijeenkomst organiseert met een voor de studenten aansprekend thema. Dit jaar was het thema Levensfasebewust Personeelsbeleid. Om half 10 verzamelden zich een tiental studenten in het cafe van Driessen, ’t Pubke, waar ze ontvangen werden door Jules Maussen, manager van het HRM-traineeship Young Public Professionals (YPP). Na koffie en cake werden zij om 10.00 uur officieel welkom geheten door Michael Munnich, adjunct directeur. In zijn welkomstwoord benadrukte hij het belang van samenwerking tussen organisaties en studieverenigingen.

Daarna werd het tijd voor het thema. Na een korte inleiding op het thema door de manager YPP  gingen de studenten in vijf groepjes uiteen om per leeftijdsfase na te gaan wat kenmerkend is voor de medewerker, b.v. op het gebied van loopbaan en balans werk-privé, en hoe de leidinggevende daarin kan ondersteunen. Vervolgens werd dit plenair besproken. Allerlei suggesties passeerden de revue, waarbij het dagelijks de ochtend beginnen met een half uur praten over de kleinkinderen toch zeker in aanmerking kwam voor de originaliteitsprijs.

Om een en ander ook in een theoretisch kader te gieten, schetste de manager YPP een stappenplan voor de invoering van levensfasebewust personeelsbeleid in organisaties en stond hij kort stil bij de verschillende instrumenten die daarvoor gebruikt konden worden. Na een heerlijke lunch, inclusief kennismaking met YPP-trainee Niels Noordeloos, gingen de studenten weer richting Tilburg, maar niet nadat er nieuwe afspraken waren gemaakt voor een verdere succesvolle samenwerking. Een geslaagde bijeenkomst!

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.