Artikel
24 sep '15
24 september '15
2 min

Flexwet bezorgt GTST slechte tijden

Wie Goede Tijden Slechte Tijden volgt, verbaast zich misschien al lang niet meer over de bizarre verhaallijnen in Nederlands populairste soap. Maar wist u dat allerlei perikelen in de soapwereld een direct gevolg zijn van bepalingen in de flexwet? Zo werd onlangs bekend dat acteur Beau Schneider de serie voor minimaal zes maanden gaat verlaten. Wat zal zijn personage Tim Loderus nu weer overkomen?

Beau Schneider speelt inmiddels al drie jaar het personage Tim Loderus, maar verdwijnt binnenkort zeker een half jaar uit Meerdijk. Zijn karakter werd al aangevaren door een speedboot, maandenlang vastgehouden door een ontvoerder en kampte bovendien met geheugenverlies.

Tijdelijke stop

Hoe Tim voorlopig aan zijn einde komt wil Beau nog niet verklappen. “Een lange reis naar Australië, misschien raak ik wel in coma. Wat het precies is laat ik nog in het midden”, aldus de acteur tegen RTL. Beau laat wel weten dat zijn vertrek zeker niet definitief is en belooft zijn fans terug te keren.

Inmiddels zes maanden eruit

Het is niet voor het eerst dat GTST-acteurs verplicht een tijdelijke pauze moeten nemen. Een vast contract zit er namelijk tegenwoordig bijna niet meer in. De flexwet regeling trof eerder al Guido Spek, zijn personage Sjoerd Bouwhuis bracht maanden door in een Amerikaanse afkickkliniek. Voorheen bedroeg de voorgeschreven wachttijd voor de flexwet drie maanden, dit is inmiddels verlengd naar zes maanden. Voor de Vlaamse Louis Talpé was zijn naderende noodgedwongen pauze in 2013 zelfs een reden helemaal te stoppen met de serie.

Goede Tijden Slechte Tijden komt op donderdag 1 oktober met een extra lange uitzending van maar liefst anderhalf uur vanwege het 25-jarig bestaan van de soapserie. Misschien komen we dan meer te weten…

Bron: RTL Nieuws

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.