Artikel
30 sep '15
30 september '15
2 min

Flexibel werk weer toegenomen

In het tweede kwartaal van 2015 is het aantal flexwerkers weer toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er 103.000 banen bijgekomen ten opzichte van vorig jaar. Deze toename van het aantal flexibele arbeidsrelaties is al jaren zichtbaar.

Werkloosheid daalt

Vorige maand maakte het CBS al bekend dat het aantal banen toeneemt met 19.000 tot 9,9 miljoen. Daarbij steeg ook het aantal openstaande vacatures tot 131.000 en daalde het aantal werklozen. Het nieuwste bericht van het CBS laat zien dat dit grotendeels te danken is aan oproep-, inval- en uitzendkrachten. Maar ook tijdelijke werknemers met uitzicht op een vast contract. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om vacatures via een uitzendbureau uit te zetten. Dit zien we terug in de cijfers met een toename van het aantal banen in één jaar van 63.000 (10%) via uitzendbureaus. Met een toename van 32.000 blijft ook het aantal zelfstandigen zonder personeel groeien. Het aantal medewerkers met een vast contract neemt daarbij wederom af.

Jeugdwerkloosheid

Ondanks deze hoopvolle berichten van een aantrekkende arbeidsmarkt, blijft het voor een groep jongeren lastig om aan werk te komen. De jeugdwerkloosheid daalt dan weliswaar, maar blijft hoog. Minister Asscher wil hier nu iets aan gaan doen. Jongeren met weinig werkervaring of geen startkwalificatie in de vorm van een opleiding worden daarom ondersteund in hun zoektocht naar werk. Het kabinet gaat samen met gemeenten en het UWV en werkgevers proberen 23 duizend jongeren aan het werk te krijgen.

Bron: CBS, Rijksoverheid

Pieter Philippart
Marketing manager bij Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.