Artikel
26 okt '15
26 oktober '15
2 min

Fiets van de zaak is nog springlevend

Een fiets van de zaak. Veel mensen denken dat deze regeling is afgeschaft, maar werkgevers hebben nog steeds volop mogelijkheden om hun werknemers een fiets van de zaak te bieden met fiscale voordelen. De belastingdienst stelt werkgevers in staat renteloos een lening te verstrekken en daarnaast belastingvrij een kilometervergoeding te bieden. Door werknemers een combinatie van een lening en een kilometervergoeding te bieden kan de lening al fietsend afgelost worden.

Slechts 29 procent van de werkgevers weet van het fietsplan

Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat slechts 29 procent van de werkgevers weet van het bestaan van deze regelingen of ze aanbiedt. Natuur & Milieu wil daarom werkgevers én werknemers stimuleren meer gebruik te maken van de opties met het nieuwe fietsplan. “Het is al langer bekend dat fietsende werknemers productiever, gelukkiger en minder vaak ziek zijn. Een gemiste kans dus dat de opties voor een fietsvergoeding zo onbekend zijn.” aldus Maarten van Biezen, hoofd Mobiliteit bij Natuur & Milieu. Volgens Van Biezen is het animo onder werknemers groot: ruim de helft van de werknemers geeft aan vaker op de fiets te gaan als de werkgever de voordelige regelingen zou aanbieden.

Met 45 km/u voorbij de file

Eerder schreven we al over de opkomst van de Speed Pedelec om grotere afstanden te overbruggen: de Speed Pedelec haalt immers snelheden tot wel 45 km/u. Een vijfde van de ondervraagden uit het onderzoek van Natuur & Milieu geeft aan met een e-bike wel afstanden van meer dan 15 km af te willen leggen naar het werk. Van de mensen die nooit met de fiets naar het werk gaat, zegt zelfs 50% dat de e-bike hen geschikt lijkt om mee naar het werk te gaan. Dit zou een positieve ontwikkeling zijn.

Naast het nieuwe fietsplan zijn er natuurlijk ook nog mogelijkheden voor vergoedingen binnen de Werkkostenregeling (WKR). Uw werkgever kan u hier meer over vertellen.

Bron: Natuur & Milieu, Belastingdienst

Pieter Philippart
Marketing manager bij Driessen

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.