Artikel
14 mei '13
14 mei '13
1 min

Feiten en cijfers over flexibiliteit op de arbeidsmarkt

Een goed debat over flexibiliteit in onze arbeidsmarkt kan niet zonder feiten. En die ontbreken te vaak, geeft branchevereniging ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) aan. Dé reden om de Flexpocket uit te brengen, waarin een integraal overzicht wordt gegeven van alle vormen van flexibiliteit op de arbeidsmarkt, toegelicht met alle voor de werknemer, de werkgever en de economie relevante aspecten. Voorzien van commentaren door hoogleraren en onderzoekers.

Het onderwerp flexibiliteit op de arbeidsmarkt staat enorm in de belangstelling. Daarbij domineren de beelden regelmatig de feiten en ondanks de verschillen in werkzekerheid van de verschillende flexvormen, wordt alles gemakshalve op één hoop gegooid. De Flexpocket, samengesteld en uitgegeven door de ABU, laat zien hoe de flexschil er in Nederland écht uitziet.

Arbeidsvoorwaarden
De Flexpocket belicht alle aspecten van de verschillende flexvormen: nuluren-/oproepcontracten, tijdelijke contracten, contracting, zzp, payrolling en uitzendwerk. Bij iedere variant wordt beschreven wat het inhoudt, wat het aandeel is in de totale flexibiliteit, wat de flexvorm de werknemer biedt aan arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid, waarom de werknemer ervoor kiest, wat de bijdrage is aan mobiliteit op de arbeidsmarkt en wat de maatschappelijke waarde is van iedere flexvorm.

Bekijk de digitale uitgave van de Flexpocket

Bron: ABU

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.