Artikel
30 jul '13
30 juli '13
2 min

Extra aandacht voor oudere werkzoekenden

Om oudere werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact te brengen wil de overheid speciale sollicitatieavonden gaan organiseren. Dit geeft minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan. Volgens de minister zijn oudere werknemers kwetsbaar geworden. Onder ouderen is de werkloosheid lager dan onder jongeren, maar als oudere werknemers eenmaal ontslagen zijn, is het voor hen moeilijker om weer een nieuwe baan te vinden.

”Op de avonden moeten een aantal werkgevers met vacatures kennis maken met een groep mensen met bepaalde capaciteiten”, lichtte de minister toe. Volgens Asscher hebben oudere sollicitanten minder dan 1 procent kans om door een open sollicitatie werk te vinden, door de avonden zou die kans soms kunnen oplopen tot 30 procent. De ouderenbelangenorganisatie ANBO reageert positief op het voorstel. ANBO-directeur Liane den Haan geeft aan dat dit initiatief een eerste stap in de goede richting is.

Asscher heeft in totaal 600 miljoen euro vrijgemaakt om Nederlanders aan een baan te helpen. In de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen op straat komen te staan. De werkloosheid is inmiddels gestegen tot recordhoogte; meer dan 650.000 mensen hebben geen baan. “We moeten ons klaarmaken voor een toekomst die anders is dan we gewend zijn. Mensen worden ouder, ze blijven langer werken, maar ze veranderen vaker van baan. We willen de 600 miljoen gebruiken om mensen om te scholen naar plekken waar wel banen zijn”, legt Asscher uit.

Bron: pwdegids.nl, Nu.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.