Artikel
1 feb '13
1 februari '13
1 min

Excellentie in het onderwijs

In het regeerakkoord staat de ambitie om van goed naar excellent onderwijs te komen. Scholen die zich onderscheiden door uitstekend onderwijs te leveren verdienen meer erkenning. Volgens staatssecretaris Dekker past het predicaat ‘Excellente school’ goed in deze ambitie. Daarom hebben 107 basisscholen en 57 scholen in het voortgezet onderwijs zich in augustus 2012 aangemeld voor het predicaat ‘Excellente school’. Excellente scholen zijn scholen die over de volle breedte goede resultaten halen, zowel op kernvakken als daarbuiten.

Beoordeling
Inmiddels heeft een jury van experts uit de onderwijspraktijk de scholen bezocht en beoordeeld aan de hand van inspectiegegevens, gegevens uit (semi)publieke bronnen, onderwijsopbrengsten, onderscheidend vermogen op een bijzonder onderwijsgebied, toename van vaardigheden of kennis van leerlingen en welke bijdrage de school daaraan levert.

Uitreiking
Vanaf maandag 4 februari mogen 31 basisscholen en 21 scholen in het voortgezet onderwijs zich als eerste ‘excellente school’ noemen. Tijdens een feestelijke ceremonie zal staatssecretaris Dekker de predicaten ‘Excellente School 2012 uitreiken’. De verwachting is dat de zichtbaarheid van excellente scholen het imago van het Nederlandse onderwijs ten goede komt.

Bronnen: AVS en Rijksoverheid

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.