Artikel
10 apr '13
10 april '13
1 min

Einde verplichte premie-inhouding ziektekosten via salaris

In de CAR-UWO is opgenomen dat de premie voor de collectieve ziektekosten  wordt inhouden  op het salaris van de gemeenteambtenaar. De gemeente betaalt de premie vervolgens aan de zorgverzekeraar.  Per  1 juli aanstaande komt deze verplichte premie-inhouding op het salaris te vervallen.

Vanaf 1 juli 2013 kunnen gemeenten de premiebetaling omzetten naar een automatische incasso rechtstreeks bij de verzekerden zelf. Later deze maand ontvangen alle gemeenten een LOGA-brief waarin deze wijziging is opgenomen.

Verplicht verzekerd

De verplichte premie-inhouding op het salaris stamt nog uit de tijd dat alle gemeenteambtenaren verplicht verzekerd waren bij IZA. Deze verplichting is al enige jaren geleden komen te vervallen.

Twee collectiviteiten

Sinds 1 januari 2013 heeft de VNG een contract met twee ziektekostenverzekeraars, namelijk IZA en Zilveren Kruis. De verplichte premie-inhouding blijkt in de praktijk lastig uitvoerbaar te zijn. De komende tijd gaat Zilveren Kruis gemeenten benaderen met het verzoek om verzekerden over te laten gaan op automatische incasso.

Gemeenten die dat willen mogen al voor 1 juli overstappen op de andere betaalwijze. Dit kan verstandig zijn wanneer de premiebetaling op dit moment niet goed gaat.

Bron: VNG

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.