Artikel
26 feb '15
26 februari '15
2 min

Een complimentje doet wonderen…

Het klinkt zo vanzelfsprekend, een complimentje geven als iets goed gaat. Toch doen we het in de praktijk maar weinig. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, dit is echt een gemiste kans. Aanstaande zondag, 1 maart, is het weer Nationale Complimentendag. Een compliment geven of krijgen zorgt voor positieve energie en haalt het beste in mensen naar boven. Maar complimenteren gaat niet iedereen altijd even gemakkelijk af, hopelijk biedt onze poster inspiratie.

Waardering en aandacht

“De diepst menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” aldus William James (Amerikaanse psycholoog 1842-1910). Dagelijks wijzen onderzoeken uit dat deze stelling waar is. Dit verklaart ook waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1 (!) reden is waarom medewerkers ontslag nemen, vrijwilligers stoppen met hun belangrijke bijdrage aan onze maatschappij en (privé)relaties stuk lopen. Alhoewel we dit gemis natuurlijk niet met één dag ‘extra aandacht’ kunnen oplossen, kan het geen kwaad er eens een dag (wat langer) bewust bij stil te staan.

Dat is een complimentje waard

Een compliment is een blijk van waardering en helpt uw organisatie dagelijks vooruit.

Want wist u dat:

  • als we een compliment ontvangen, onze energie stijgt en we productiever zijn?
  • er minstens 4 complimentjes nodig zijn om 1 negatieve opmerking te compenseren?
  • het meest gebruikte compliment, de ‘like’ van Facebook is?

 

Ook vanuit Driessen besteden wij daarom aandacht aan al onze vaste en flexibele medewerkers middels een ludieke complimentenactie.

Doe mee! Liefst elke dag…

Maar waarom elkaar alleen een compliment geven tijdens Nationale Complimentendag? Wij zijn ervan overtuigd dat het krijgen van een compliment de beste motivatie is om iedere dag vol enthousiasme aan de slag te gaan.

Hopelijk biedt deze poster inspiratie om ook door het jaar heen collega’s een compliment te geven, print hem dus meteen uit en hang hem op.

Klik hier om de poster te downloaden

Veel plezier met het geven en ontvangen van complimentjes!

 

Bron: www.nationalecomplimentendag.nl

Voldeed dit artikel aan je verwachtingen?

Wij werken er continu aan om onze artikelen nog beter te maken.

Beoordeling 0 / 2. Aantal stemmen 0

Fijn dat dit artikel aan je verwachtingen voldeed!

Deel het in je netwerk.

Jammer dat dit artikel niet aan je verwachtingen voldeed

Laat ons weten wat we kunnen verbeteren.